Την Πέμπτη το μεσημέρι, στις 13:30, οι 27 ηγέτες της Ε.Ε., πριν ξεκινήσει η Σύνοδος Κορυφής των χωρών της Ε.Ε. θα έχουν την ευκαιρία να αξιολογήσουν τα δεδομένα και την κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ουκρανία, με τις χώρες της Αφρικανικής Ένωσης.

Βάσει πληροφοριών από το protothema.gr, το ραντεβού έκλεισε σήμερα, στη συζήτηση ο προεδρεύων της Ε.Ε., Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς, οι οποίοι είχαν επαφές με Ρωσία-ΗΠΑ-Ουκρανία όλες τις προηγούμενες μέρες, αλλά και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ θα ενημερώσουν για την πορεία των πραγμάτων.

Επισημαίνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης λίγες μέρες πριν, συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη υπό τον κ. Μισέλ με τους ηγέτες της Ολλανδίας, της Πολωνίας, της Σλοβακίας, της Σλοβενίας και της Φινλανδίας για το θέμα. Η ελληνική κυβέρνηση έχει εκφράσει τη θέση ότι χρειάζεται άμεση αποκλιμάκωση στο πεδίο και εξεύρεση διπλωματικής λύσης σε όλα τα ανοιχτά ζητήματα, μιας και μια πολεμική σύρραξη δεν είναι ευκταία.