Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της ΕΜΑΚ η οποία μετέβη από την Αθήνα στο φλεγόμενο πλοίο στην Κέρκυρα για τον απεγκλωβισμό των δύο οι οποίοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, δύο άνδρες της ΕΜΑΚ βρίσκονται ήδη στο Απεγκλωβίστηκανκαι εχουν απεγκλωβίσει ενα Βουλγαρο και έναν Τούρκο που βρίσκονταν επάνω στο κατάστρωμα, ενώ αναζητούν τρόπους προκειμένου να προσεγγίσουν τους οδηγούς οι οποίοι βρίσκονται στο γκαράζ του πλοίου.

Στη συνέχεια -και όταν η πρώτη φάση ολοκληρωθεί- θα επιχειρηθεί να κατέβουν στο γκαράζ μαζί με ακόμη 6 άνδρες της ΕΜΑΚ Ιωαννίνων που είναι σε αναμονή. Επιπλέον, έτοιμο να επέμβει είναι και ένα πεζοπόρο τμήμα της ΕΜΑΚ με περίπου 20 άνδρες, ενώ μεταβαίνει και Κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού προκειμένου να συνδράμει στην διάσωση.

Στο σημείο βρίσκεται ένα πλοίο με πυροσβεστικά οχήματα που κάνουν συνεχείς ρίψεις νερού στο πλοίο αλλά και ένα ρυμουλκό που επιχειρεί και αυτό στην κατάσβεση της φωτιάς. Επίσης επιχειρούν τρία ελικόπτερα.