«Όποιος ισχυριστεί δημόσια ότι η ελληνική οικονομία δεν πάει καλά, ή έχει κομματικό συμφέρον ή δεν καταλαβαίνει τι λέει. Το επιχείρημα ότι όταν ευημερούν οι αριθμοί δεν ευημερούν οι άνθρωποι είναι ένα αριστερίστικο επιχείρημα το οποίο δεν είναι αληθές. Εγώ δεν ξέρω καμία χώρα που να μην ευημερούν τα νούμερα και να ευημερούν οι άνθρωποι».

 

Αυτό τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σήμερα στα Παραπολιτικά 90,1 FM, απαντώντας σε ερώτηση για την ελληνική οικονομία και την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι: «Η ελληνική οικονομία πηγαίνει καλά, ασφαλώς η κρίση της ενέργειας μας βλάπτει. Δεν σας λέω ότι ως υπουργός Ανάπτυξης της Ελλάδος είμαι ευχαριστημένος που υπάρχει αυτή η κρίση. Προφανώς και θα προτιμούσα να μην υπάρχει. Τη ζωή την παίρνεις όπως έρχεται και την αντιμετωπίζεις όπως έρχεται. Εγώ ως υπουργός Ανάπτυξης είχα να αντιμετωπίσω την κρίση της πανδημίας, την πληθωριστική κρίση και τώρα την κρίση της ενέργειας. Δεν θα κάτσω να σας πω: «αμάν, τι άτυχος που είμαι». Θα βρούμε λύσεις για να πάμε παρακάτω».

 

Σχετικά με το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για μείωση στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης ο υπουργός είπε: «Όταν το 2017 ανέβαιναν η τιμή των καυσίμων και ο πληθωρισμός, όχι μόνο δεν μείωσαν τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης αλλά τον αύξησαν κιόλας. Ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα μας ζητάει να κάνουμε το ακριβώς ανάποδο από αυτό που έκανε αυτός ως κυβέρνηση. Άρα, η αξιοπιστία του είναι μηδενική. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί πια να υποκρίνεται ότι είναι άσπιλος, αμόλυντος και παρθένος όπως το 2012, διότι δεν είναι. Έχει κυβερνήσει 5 χρόνια και τώρα ξέρουμε».

 

«Όπως εκείνοι είχαν κάποιους λόγους να τον αυξήσουν, δημοσιονομικούς προφανώς, έτσι και εμείς έχουμε κάποιους λόγους να μην τον μειώνουμε, δημοσιονομικούς προφανώς. Είναι τόσο απλό».

 

Για το περιστατικό με την ηλικιωμένη σε σούπερ μάρκετ

 

Για το περιστατικό με την ηλικιωμένη σε σούπερ μάρκετ ο υπουργός δήλωσε: «Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να δώσω βήμα σε συμπεριφορές τύπου Ρουβίκωνα που πήγαν σήμερα εκεί και έσπασαν το κατάστημα. Η κυρία συνελήφθη να κλέβει τρόφιμα. Οι υπάλληλοι του καταστήματος ακολούθησαν την τυπική διαδικασία του νόμου. Η κλοπή δεν είναι καλό πράγμα, αλλά ασφαλώς υπάρχουν και ανθρώπινα χαρακτηριστικά στο κάθε περιστατικό. Στην προκειμένη περίπτωση νομίζω ότι πρέπει να προτάξουμε την ανθρωπιά. Η κυρία είναι προφανές ότι είναι ένας άνθρωπος με πολύ μεγάλη ανάγκη».

 

Τέλος, ο υπουργός σχολίασε την επίθεση του Ρουβίκωνα σε κατάστημα Lidl και στο twitter αναφέροντας τα εξής: «Απαράδεκτες καταστάσεις! Οι υπάλληλοι της εταιρείας ακολούθησαν κατά γράμμα όσα προβλέπει ο νόμος. Η διοίκηση της εταιρείας, μετά και την επικοινωνία μας, αμέσως απέσυρε τα πάντα στα πλαίσια του νόμου. Και οι ψευδοεπαναστάτες βρήκαν ευκαιρία για επιθέσεις!».