Στη δημοσιότητα δόθηκε βίντεο με τις συγκλονιστικές προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς που ξέσπασε στο πλοίο Euroferry Olympia, το οποίο βρίσκεται κοντά στην Κέρκυρα. Όπως φαίνεται στα πλάντα, ελικόπτερο του Λιμενικού προσπαθεί να προσεγγίσει το φλεγόμενο κατάστρωμα για να περιορίσει την πυρκαγιά, που κατακαίει τα πάντα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας επίσημα επέβαιναν στο πλοίο 239 επιβάτες και 51 άτομα πλήρωμα, όμως υπολογίζεται πως υπάρχουν ακόμα περισσότεροι, οι οποίοι μπήκαν παράνομα στο πλοίο. Συνολικά έχουν διασωθεί 277 άτομα, ενώ ανάμεσα στους αγνοούμενους είναι τρεις Έλληνες, 9 Βούλγαροι, ένας Τούρκος και ένας Λιθουανός. Οι πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρον ακόμη ότι οι περισσότεροι είναι ιδιοκτήτες ή οδηγοί φορτηγών.

Στο σημείο βρίσκονται ήδη τέσσερα περιπολικά σκάφη, 1 Ν/Γ ΛΣ, ένα σκάφος ιταλικής Οικονομικής Αστυνομίας, δύο παραπλέοντα πλοία, δύο ιδιωτικά σκάφη, ένα ελικόπτερο Λ.Σ, δύο ελικόπτερα της Π.Α., καθώς και ένα ελικόπτερο του Π.Ν., ενώ αναμένεται να καταπλεύσει και η φρεγάτα «Ύδρα».

Επίσης, στην περιοχή σπεύδουν δύο ρυμουλκά σκάφη, ρυμουλκό/ πυροσβεστικό καθώς και αντιρρυπαντικό σκάφος ΛΣ.

Μάλιστα, ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, έδωσε άμεσα εντολή για πλήρη κινητοποίηση πλωτών και εναέριων μέσων για τον απεγκλωβισμό των επιβατών και του πληρώματος του πλοίου.