Ο Μάθιου Πέρι, για τον οποίο έχουν ακουστεί πολλά όσον αφορά την προσωπική του ζωή ανά καιρούς, για  εξαρτήσεις, καταχρήσεις και σκαμπανεβάσματα στη ζωή του, έρχεται να πάρει θέση απέναντι σε όλα όσα ακούγονται, από την εποχή του Τσάντλερ και τα «Φιλαράκια»,  μέχρι και το σήμερα.

Όπως αποκαλύπτει πηγή στο νέο τεύχος του Us Weekly, στο βιβλίο που ετοιμάζει ο ηθοποιός, με τίτλο: «Friends, Lovers and the Big Terrible Thing», ο Πέρι «θέλει να αφηγηθεί τις εμπειρίες του, καλές και κακές, για να βοηθήσει άλλους και να καταγράψει μια σειρά από περιστατικά που είτε ήταν ανείπωτα μέχρι τώρα, είτε βγήκαν εκτός πλαισίου είτε σε ορισμένες περιπτώσεις εντελώς στρεβλά και χρειάζονταν πλήρη διευκρίνιση».

Ο 52χρονος έγινε πρωταγωνιστής ως μέλος του κύριου καστ στο Friends από το 1994 έως το 2004, εμφανιζόμενος δίπλα στους Τζένιφερ Άνιστον, Κόρτνεϊ Κοξ, Λίζα Κούντροου, Ματ ΛεΜπλάνκ και Ντέιβιντ Σουίμερ. Εν μέσω της επιτυχίας του όμως, ο ηθοποιός πάλεψε με την κατάχρηση ναρκωτικών και αλκοόλ.

«Δεν θυμάμαι σχεδόν τρία χρόνια από τα Φιλαράκια. Δεν ήμουν πολύ καλά, ένιωθα ότι δεν είμαι υγιής, ότι είμαι εκτός ελέγχου. Μόλις ξεκίνησα το Vicodin, ένιωθα ότι ήθελα όλο και περισσότερο», είχε αναφέρει ο ίδιος στο παρελθόν.

Ο αγαπημένος ηθοποιός, υποσχέθηκε στους θαυμαστές του να αποκαλύψει πολλές πικάντικες λεπτομέρειες για τα παρασκήνια των Friends, όπου τα πράγματα δεν ήταν πάντα ρόδινα, ενώ θα αναφερθεί και στους συμπρωταγωνιστές του.

Ειδικότερα, θα εμβαθύνει στους εθισμούς του, θα μιλήσει για άγνωστα περιστατικά και για το τι νιώθει για κάθε έναν από το υπόλοιπο καστ και ακόμη, θα συζητήσει τι πήγε στραβά, σε πολλές από τις προηγούμενες σχέσεις του.

Ο Μάθιου Πέρι φαίνεται να εξιστορεί τις δύσκολες στιγμές που βίωσε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, ενώ θα μιλήσει και για το reunion, το οποίο σύμφωνα με την ίδια πηγή ήταν για εκείνον τόσο καλό όσο και κακό.

Η αυτοβιογραφία του αναμένεται να κυκλοφορήσει την 1η Νοεμβρίου.