Για τη στάση του Ευκλείδη Τσακαλώτου, στον απόηχο της συνέντευξης η οποία σήκωσε θύελλα αντιδράσεων, τοποθετήθηκε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Φίλης.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ATLAS TV απάντησε πως «ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, όπως το διευκρίνισε και ξανά για να απαντήσει σε παρερμηνείες, είπε ότι δεν πρέπει να αισθάνεται ανασφαλής ο Τσίπρας, γιατί δεν υπάρχει αντίπαλη προσωπικότητα αυτή τη στιγμή που διεκδικεί την ηγεσία του κόμματος. Είναι αναμφισβήτητος ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό είναι σαφές και για αυτό και δεν καταλαβαίνουμε την επιμονή του να γίνει ψηφοφορία μεταξύ των μελών με έναν υποψήφιο».
«Αν υπήρχαν διαφορετικές απόψεις, θα είχε κάποια αξία να κουβεντιάζαμε μια τέτοιου είδους διαδικασία. Αλλά με έναν υποψήφιο να τρέχει τώρα, να γίνεται μια ψηφοφορία με 70, 100, 200 χιλιάδες ανθρώπους, δεν νομίζω ότι είναι κάτι το οποίο δημιουργεί συνθήκες μιας ουσιαστικής συμμετοχής. Αυτό είπε ο Τσακαλώτος και όχι ότι είναι ανασφαλής ο Τσίπρας, όπως λέγεται» περιέγραψε ο κ. Φίλης.
Ερωτηθείς ακόμη για την επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο ενδεχόμενο μιας εκλογικής ήττας σε σχέση και με το «δυνατό χαρτί» του, δηλαδή τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Φίλης εξήγησε πως «το δυνατό χαρτί του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο λαός ο δημοκρατικός. Ο αριστερός πολίτης, ο προοδευτικός πολίτης που εμπιστεύεται την προοπτική διακυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και με άλλες συμμαχίες. Αυτό είναι το δυνατό χαρτί του ΣΥΡΙΖΑ» σχολίασε ο κ. Φίλης και συμπλήρωσε ακόμη πως «αυτό είναι λοιπόν το δικό μας χαρτί. Η εμπιστοσύνη του λαού σε ένα πρόγραμμα το οποίο προτείνουμε διακυβέρνησης της χώρας. Και σε αυτήν την προσπάθεια βεβαίως έχει διακριτό ρόλο ως Πρόεδρος του κόμματος μας, ο Αλέξης Τσίπρας. Συνεπώς, το σύνολο κρίνεται, όχι ένα πρόσωπο», όπως σημείωσε.
Κληθείς, να σχολιάσει το άρθρο του δημοσιογράφου, Θανάση Καρτερού, «δεν συμφωνώ με όσα γράφει, να είμαι σαφής, ούτε θα τα ‘γραφα έτσι, αλλά αυτό δεν λέει τίποτα» υποστήριξε ο κ. Φίλης, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, για τον κ. Καρτερό ότι «έχει κατοχυρώσει το δικαίωμα να διατυπώνει τις απόψεις του, έστω και αν είναι εσφαλμένες. Αυτό είναι άλλη ιστορία».