Ιστορίες Ουκρανών στρατιωτών, που έκαναν τα πάντα για να εμποδίσουν τη ρωσική εισβολή στα εδάφη της χώρας τους, έχουν ήδη αρχίσει να βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Μία τέτοια ιστορία αφορά και τον Ουκρανό πεζοναύτη Vitaly Shakun ο οποίος την Πέμπτη βρισκόταν μαζί με ένα τάγμα στρατιωτών στη γέφυρα Henichesk στην περιοχή Kherson της Κριμαίας φροντίζοντας για τη διαφύλαξή της.

Ο Shakun, όταν είδε τα ρωσικά στρατεύματα να πλησιάζουν το τάγμα, αποφάσισε ότι ο μόνος τρόπος για να εμποδιστεί η προέλασή τους ήταν η ανατίναξη της γέφυρας. Τότε, είπε στους στρατιώτες ότι θα προχωρήσει στην ανατίναξή της. Δευτερόλεπτα αργότερα ακολούθησε εκκωφαντική έκρηξη. Ο Ουκρανός πεζοναύτης έχασε τη ζωή του μαχόμενος για την ελευθερία της χώρας του.

Βάσει της Daily Mail, η απόφαση του Shakun θεωρήθηκε ιδιαίτερα σημαντική καθώς η ρωσική προέλαση επιβραδύνθηκε, ενώ δόθηκε η δυνατότητα στους συμπολεμιστές του να ανασυνταχθούν.

Ο συγκεκριμένος άνδρας, ήταν μεταξύ των τουλάχιστον 137 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας της ρωσικής εισβολής. Όπως αναφέρει το Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, στον Shakun, θα του αποδοθούν μετάλλια ανδρείας για τη γενναιότητα που επέδειξε στο πεδίο της μάχης.