Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Ρόμαν Αμπράμοβιτς ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τη διοίκηση της Τσέλσι εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο Ρώσος ιδιοκτήτης της Τσέλσι παραδίδει τη διοίκηση του συλλόγου στο φιλανθρωπικό ίδρυμα της ομάδας, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος.

Ο Αμπράμοβιτς στη δήλωσή του τονίζει ότι ενεργεί πάντα με γνώμονα το συμφέρον της Τσέλσι και ότι θεωρεί εαυτόν θεματοφύλακα του συλλόγου, γι΄αυτό και προβαίνει στη συγκεκριμένη κίνηση, χωρίς πάντως να κάνει λόγο για μεταβίβαση των μετοχών του.

H ανακοίνωση Αμπράμοβιτς για την αποχώρηση από τη διοίκηση της Τσέλσι είναι η ακόλουθη:

«Κατά τη διάρκεια της σχεδόν 20ετούς παρουσίας μου στην Τσέλσι ως ιδιοκτήτη, έβλεπα πάντα τον ρόλο μου ως ρόλο θεματοφύλακα του συλλόγου. Πάντα έπαιρνα αποφάσεις έχοντας κατά νου το συμφέρον του συλλόγου. Παραμένω αφοσιωμένος σε αυτές τις αξίες. Αυτός είναι ο λόγος που παραδίδω σήμερα στο φιλανθρωπικό ίδρυμα της Τσέλσι τη διαχείριση και τη φροντίδα της ομάδας. Πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή είναι στην καλύτερη θέση για να φροντίσουν τα συμφέροντα του συλλόγου, των παικτών, του προσωπικού και των φιλάθλων» ανέφερε στην ανακοίνωσή του.

Ο Αμπράμοβιτς βρέθηκε στο στόχαστρο των κυρώσεων της Βρετανίας για την εισβολή στην Ουκρανία, λόγω των σχέσεων που διατηρεί με τον Βλάντίμιρ Πούτιν.

Ο Ρώσος μεγιστάνας κατηγορείται ότι ενισχύει τον Βλάντιμιρ Πούτιν και, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, απειλείται με δήμευση της περιουσίας του στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πηγή: iefimerida.gr