Το προσεχές διάστημα η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΕΜΕΑ) θα υλοποιήσει ένα μεγάλο τεχνικό έργο αναβάθμισης των υποδομών της.

Αυτό γνωστοποιήθηκε σήμερα στην παράδοση – παραλαβή υλικοτεχνικής υποδομής από το ΤΑΙΠΕΔ στη ΔΙΜΕΑ.

Πρόκειται για υλικά γραφείου και ηλεκτρονικά μέσα που θα χρειαστούν στην υπηρεσία, για να επιτελέσει το έργο της ενώ όπως επισημάνθηκε στην εκδήλωση, η ενίσχυση της ΔΙΜΕΑ με προσωπικό, με κατάλληλο εξοπλισμό, με εξειδίκευση και με περαιτέρω ρυθμιστικές αρμοδιότητες, δεν σταματάει στη συγκεκριμένη δωρεά, έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης ύψους περίπου 16,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Στην εκδήλωση, παρέστησαν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, ο διοικητής της ΔΙΜΕΑ, Χαράλαμπος Μελισσινός  και ο εντεταλμένος σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης «η απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ να παραδώσει ένα τόσο σημαντικό υλικό, έρχεται σε μία κρίσιμη χρονικά στιγμή που θέλουμε η ΔΙΜΕΑ να διευρύνει τις επιχειρησιακές της δυνατότητες άμεσα και να λειτουργήσει με το βέλτιστο δυνατό τρόπο, κυρίως για τον έλεγχο της ακρίβειας σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε».

Συγκεκριμένα ο υπουργός ανέφερε:

«Πριν από περίπου δύο χρόνια, δημιουργήσαμε τη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς με κύριο στόχο την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου και πραγματικά, έχει σημειώσει τεράστια επιτυχία σε αυτόν τον τομέα, τη μεγαλύτερη των τελευταίων δεκαετιών.

Στην πορεία με την πανδημία ανέλαβε ένα πολύ μεγάλο βάρος ως προς τους ελέγχους της πανδημίας και σήμερα με την ακρίβεια σηκώνει ένα πολύ μεγάλο βάρος στον έλεγχο της αγοράς ως προς το να τηρούνται τα λογικά περιθώρια κέρδους.

Κατά συνέπεια, η ΔΙΜΕΑ εξελίσσεται σε έναν πολύ κρίσιμο μηχανισμό για την εύρυθμη λειτουργία του κράτους μας και για την προστασία των συμπολιτών μας από διάφορα φαινόμενα αισχροκέρδειας και παρανομίας.

Στα πλαίσια αυτά η απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ να παραδώσει ένα τόσο σημαντικό υλικό, έρχεται σε μία κρίσιμη χρονικά στιγμή που θέλουμε η ΔΙΜΕΑ να διευρύνει τις επιχειρησιακές της δυνατότητες άμεσα και να λειτουργήσει με το βέλτιστο δυνατό τρόπο, κυρίως για τον έλεγχο της ακρίβειας σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε. Και για αυτή την προσφορά, σας ευχαριστώ θερμά.

Θέλω να ευχαριστήσω επίσης τον Γενικό Γραμματέα, τον Διοικητή και όλους τους εργαζόμενους στη ΔΙΜΕΑ. Μέσα στην πανδημία δουλέψανε χωρίς ωράριο, ακόμα και χωρίς υπερωρίες πολλές φορές, για να τα φέρουν εις πέρας και να μη μείνει κανένας απροστάτευτος.

Και τώρα στην ακρίβεια θέλω να ξέρετε ότι προσδοκούμε σε εσάς και προσβλέπουμε σε εσάς για να δώσουμε τον μεγάλο αγώνα προστασίας των τιμών και των συμπολιτών μας. ‘Αρα, με καλή συνεργασία και εργατικότητα όλα θα πάνε καλά».

Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος ανέφερε:

«Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ, κύριε Σύμβουλε, για την πολύ σημαντική συνεισφορά στη ΔΙΜΕΑ. Η ΔΙΜΕΑ, όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι ένας ελεγκτικός μηχανισμός ο οποίος βρίσκεται αυτή τη στιγμή ουσιαστικά στην κορυφή του ελεγκτικού μηχανισμού σε ό,τι αφορά τον έλεγχο της αγοράς και της εποπτείας της.

Είναι, λοιπόν, πάρα πολύ σημαντικό να εξοπλιστεί αυτός ο μηχανισμός, να έχει τη δυνατότητα να μπορεί να παρέμβει έτι περαιτέρω στον έλεγχο της αγοράς και προκειμένου να επιτευχθεί αυτό σίγουρα χρειάζεται ο συγκεκριμένος εξοπλισμός. Όπως επίσης και η ενίσχυση της ΔΙΜΕΑ με ένα έργο που έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης ύψους περίπου 16,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Σίγουρα δεν σταματάει εδώ η ενίσχυση της ΔΙΜΕΑ. Συνεχίζουμε να την ενισχύουμε με προσωπικό, με κατάλληλο εξοπλισμό, με εξειδίκευση και με περαιτέρω ρυθμιστικές αρμοδιότητες».

Ο διοικητής της ΔΙΜΕΑ, Χαράλαμπος Μελισσινός τόνισε: «Σήμερα έγινε μία δωρεά εκ μέρους του ΤΑΙΠΕΔ στην υπηρεσίας μας, τη ΔΙΜΕΑ και υπογράφουμε την αποδοχή αυτής της δωρεάς. Ευχαριστούμε πολύ για τη βοήθεια, κύριε Σταμπουλίδη. Είναι κάποια υλικά γραφείου και κάποια άλλα ηλεκτρονικά μέσα που θα χρειαστούν στην υπηρεσία μας, για να επιτελέσει το έργο της. Ευχαριστούμε κύριε Υπουργέ για το ενδιαφέρον που δείχνετε για την υπηρεσία μας και ελπίζουμε ότι θα φανούμε αντάξιοι της στήριξής σας».

Ο εντεταλμένος σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Παναγιώτης Σταμπουλίδης επισήμανε:

«Με μεγάλη χαρά είμαστε σήμερα εδώ. Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ αποφασίστηκε να γίνει μία δωρεά ικανού και λειτουργικού υλικού στην Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς, η οποία έτσι και αλλιώς το προσεχές διάστημα θα υλοποιήσει και ένα μεγάλο τεχνικό έργο αναβάθμισης των υποδομών της.

Αποφασίσαμε να το χορηγήσουμε στη ΔΙΜΕΑ και στο Υπουργείο Ανάπτυξης, προκειμένου να συνεχίσει να επιτελεί αυτό το θεάρεστο έργο το οποίο κάνετε με μεγάλη επιτυχία, κύριε Διοικητά και συμβάλλετε καθοριστικά στην εθνική οικονομία και στην πάταξη του παράνομου εμπορίου.

Από την πλευρά μας, κύριε Υπουργέ, συνεχίζουμε τη στενή συνεργασία μας ως προς το πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης, μέσω του οποίου θα υλοποιήσουμε πολλές δράσεις για το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Μία από αυτές τις δράσεις -όπως προείπα- είναι και η αναβάθμιση της υποδομής της ΔΙΜΕΑ και να είστε βέβαιοι ότι όλα θα γίνουν στο χρόνο τους ώστε να αφήσουμε πίσω μία υποδομή ικανή και αποτελεσματική όσον αφορά το ρόλο και τη λειτουργία της».