Τα αποτελέσματα των συνομιλιών που λαμβάνουν χώρα μεταξύ Κιέβου και Μόσχας, πιθανόν να καθορίσουν και την απόφαση της Λευκορωσίας να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία, όπως υποστηρίζει ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος.

Συγκεκριμένα ανώτερος αξιωματούχος των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ που μίλησε ανώνυμα στην Washingtonpost.com, είπε ότι η Λευκορωσία αναμένεται να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία το συντομότερο τη Δευτέρα για να πολεμήσουν μαζί με τις ρωσικές δυνάμεις που εισέβαλαν στην Ουκρανία την περασμένη εβδομάδα.

Η Λευκορωσία παρέχει υποστήριξη στις πολεμικές προσπάθειες της Ρωσίας, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει άμεσα μέρος στη σύγκρουση, σημειώνεται στο αμερικανικό μέσο.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό αξιωματούχο που έχει άμεση γνώση των εκτιμήσεων των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, η απόφαση του ηγέτη της Λευκορωσίας για το αν θα συμμετέχει ενεργά στον πόλεμο εξαρτάται από τις συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Οι ρωσικές δυνάμεις αντιμετώπισαν ισχυρή αντίσταση από τους υπερασπιστές της Ουκρανίας και αξιωματούχοι των ΗΠΑ λένε ότι πιστεύουν ότι η εισβολή ήταν πιο δύσκολη και πιο χρονοβόρα από ό,τι πίστευε το Κρεμλίνο, αν και αυτό θα μπορούσε να αλλάξει καθώς η Μόσχα προσαρμόζεται στις νέες συνθήκες.