Ο ένας Δήμος της Αττικής μετά τον άλλο, ανακοινώνει συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πληγέντες από τον πόλεμο στην Ουκρανία και τους πρόσφυγες. «Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου ξεκινά τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τον λαό της Ουκρανίας, που βιώνει τη φρίκη του πολέμου. Είμαστε σε επικοινωνία με την πρεσβεία της Ουκρανίας στην Αθήνα, προκειμένου να υπάρξει ασφαλής μεταφορά των ειδών που θα συγκεντρωθούν, ώστε να πιάσει τόπο η προσφορά των συμπολιτών μας», δηλώνει ο δήμαρχος Ανδρέας Ευθυμίου και προσθέτει: «Είμαι βέβαιος ότι οι κάτοικοι της πόλης μας θα συνδράμουν, για να στηρίξουμε τα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία, μεταξύ των οποίων και τους ομογενείς μας».

Στον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου η συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας, ειδών πρώτης ανάγκης (παιδικά ρούχα, πάνες, θερμικά εσώρουχα, κουβέρτες, παπλώματα) και ιατροφαρμακευτικού υλικού (όπως παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γάζες, επίδεσμοι, κουτιά πρώτων βοηθειών, οινόπνευμα, φυσιολογικοί οροί), ξεκίνησε σήμερα Τετάρτη (2/3) και θα συνεχιστεί έως και το Σάββατο (5/3), από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ στο Πολιτιστικό Κέντρο Μοσχάτου (Κωνσταντινουπόλεως & Σολωμού) και στο παλαιό Δημαρχείο Ταύρου (Πειραιώς & Επταλόφου).

Ο Δήμος Καλλιθέας, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, ανακοίνωσε συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας (όπως σκόνη γάλακτος για παιδιά, κονσέρβες παντός τύπου, δημητριακά, παξιμάδια, αλεύρι, ζυμαρικά, όσπρια, γάλα εβαπορέ), στο Δημαρχείο τις πόλης, στις 8, 10, 15 και 17 Μαρτίου, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3 το απόγευμα.

Ο Δήμος Περιστερίου θα συγκεντρώσει τρόφιμα μακράς διαρκείας, είδη πρώτης ανάγκης και υγειονομικό υλικό την Παρασκευή 4 Μαρτίου στο Εκθεσιακό Κέντρο, από τις 9 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

Ο Δήμος Ηλιούπολης επίσης συγκεντρώνει τρόφιμα μακράς διαρκείας και υγειονομικό υλικό, από σήμερα Τετάρτη (2/3) έως και την Κυριακή (6/3), από τις 9 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, στην είσοδο του Δημαρχείου και βρίσκεται σε συνεννόηση με την Πρεσβεία της Ουκρανίας στην Αθήνα, για την αποστολή τους.

Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου από σήμερα Τετάρτη (2/3) και καθημερινά από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, θα συγκεντρώνει στο Δημαρχείο τρόφιμα μακράς διαρκείας και ιατροφαρμακευτικό υλικό, αλλά και εξοπλισμό, όπως υπνόσακους και λεπτά στρώματα κάμπινγκ.

Τέλος, ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης θα πραγματοποιήσει τη συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας, ειδών προσωπικής υγιεινής, ρουχισμού και φαρμακευτικού υλικού στο Δημαρχείο, την Παρασκευή 4 Μαρτίου από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα και το Σάββατο 5 Μαρτίου από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.