Οι τελωνειακοί ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, εντόπισαν και κατέσχεσαν μια σημαντική ποσότητα πλαστών νομισμάτων  Το περιστατικό αφορά ένα φορτίο, το οποίο είναι μέρος πολύ μεγαλύτερης ποσότητας παραχαραγμένων νομισμάτων, που προσπάθησε να διακινήσει, μέσω της χώρας μας, μεγάλο διεθνές κύκλωμα παραχαρακτών.

Χρησιμοποιώντας ειδικούς αλγορίθμους ανάλυσης κινδύνου, οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ, εντόπισαν στον Πειραιά και επέλεξαν για έλεγχο κοντέινερ, που προερχόταν από την Κίνα, με δηλωμένο φορτίο, ρολόγια, κοσμήματα, ρούχα και είδη συσκευασίας. Μέσα στο κοντέινερ, ανακάλυψαν πολύ καλά κρυμμένα, ανάμεσα σε αυτοκόλλητες ταινίες συσκευασίας, 41.450 νομίσματα των 2 ευρώ, συνολικής αναγραφόμενης αξίας 82.900 ευρώ, τα οποία προορίζονταν να κυκλοφορήσουν στην ελληνική και άλλες ευρωπαϊκές αγορές.

Μετά από προανάκριση, οι αρχές συνέλαβαν ένα άτομο κινεζικής καταγωγής, που διαθέτει επιχείρηση εισαγωγών και εμπορίας στη χώρα μας. Παρότι στην αρχή, ο συλληφθείς αρνούνταν οποιαδήποτε εμπλοκή, στη συνέχεια, η ανάκριση οδήγησε τους τελωνειακούς, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, στη σύλληψη ενός ακόμα ατόμου, κινεζικής καταγωγής.

Ο δεύτερος συλληφθείς κατέχει υπόγεια αποθήκη, στην οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 21 κιβώτια με ταινίες συσκευασίες, ίδια με αυτά, που είχαν κατασχεθεί την προηγούμενη μέρα, και δύο μεταλλικά δοχεία με ένα κιλό κρυσταλλικής σκόνης, επιμελώς κρυμμένα. Ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος ανιχνευτής ναρκωτικών, Lucky, εντόπισε ουσίες στη σκόνη, γι΄ αυτό και τα δύο δοχεία απεστάλησαν στο Γενικό Χημείο του Κράτους, για ανάλυση.

Οι έρευνες διεξάγονται ακόμη και για τον εντοπισμό άλλων εμπλεκομένων, σε συνεργασία και με τις ευρωπαϊκές διωκτικές αρχές.

IMG_4717

IMG_4712