«Ευχαριστώ πάρα πολύ, παιδιά. Θα τα πούμε αύριο» αρκέστηκε να πει ο Γιώργος Κυπαρίσσης στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν στο σπίτι του όταν επέστρεψε σε αυτό μετά από δύο μήνες.

Ο 40χρονος επιχειρηματίας αφέθηκε ελεύθερος στο Τατόι της Αττικής και φαίνεται να είναι καλά στην υγεία του. Σημειώνεται, ότι οι απαγωγείς, που τον άφησαν ελεύθερο στην περιοχή του Τατοϊου, ζητούσαν λύτρα περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ για να τον αφήσουν ελεύθερο, αλλά δεν έχει γίνει γνωστό, έως αυτήν την ώρα, το πραγματικό ποσό που κατέβαλε η οικογένειά του.

Ο Γιώργος Κυπαρίσσης έδωσε μαραθώνια κατάθεση στους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, ενώ το ίδιο έκαναν οι δύο αδελφοί και η αδελφή του.

Σημειώνεται ότι 50 ημέρες μετά την απαγωγή του Γιώργου Κυπαρίσση, η μητέρα του έκανε «έκκληση στην ανθρωπιά» των απαγωγέων του παιδιού της να επικοινωνήσουν με την οικογένεια και να δώσουν ένα ίχνος ότι το παιδί της είναι καλά.

«Ο Γιώργος μας δεν έχει γυρίσει ακόμα κοντά μας. Είμαι μάνα. Σας ικετεύω, εσείς που κρατάτε το παιδί μου να επικοινωνήσετε μαζί μας. Πείτε μας ότι ο Γιώργος είναι καλά. Σας παρακαλώ πολύ. Εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βρούμε γρήγορα λύση και νομίζω ότι θα συμφωνήσετε. Κάνω έκκληση στην ανθρωπιά σας. Ευχαριστούμε πολύ όλο τον κόσμο για την στήριξη και την διακριτική στάση που έχει δείξει μέχρι τώρα».

Το χρονικό της απαγωγής

Ο γνωστός επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στην αγορά ανταλλακτικών αυτοκινήτων, εξαφανίστηκε μυστηριωδώς καθώς επέστρεφε στο σπίτι του, από έξοδό του για φαγητό στο Ίλιον.

Την εξαφάνισή του δήλωσε φίλη του η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, μιλούσε μαζί του στο τηλέφωνο.

Μάλιστα, τη στιγμή που του… όρμησαν oι απαγωγείς του, το κινητό του τηλέφωνο με το οποίο έκανε βίντεο-κλήση με τη φίλη του, φαίνεται να του έπεσε στη θέση του συνοδηγού.

Οι απαγωγείς του τον έβγαλαν από το αυτοκίνητο με τη βία και τον ρωτούσαν -σε καλά ελληνικά- που βρίσκεται το κινητό του.

Ο διάλογος που ακολούθησε:

Απαγωγείς: Που είναι το κινητό σου;
Επιχειρηματίας: Μισό λεπτό ρε παιδιά, ήρεμα ρε παιδιά.
Απαγωγείς: Που είναι ρε το κινητό;
Επιχειρηματίας: Μέσα στο αμάξι είναι παιδιά.