Kορυφαίος στρατηγός του Πούτιν έπεσε νεκρός από τα πυρά Ουκρανού ελεύθερου σκοπευτή κατά τη μάχη στο Γκοστομέλ.

Οπως αναφέρει ο Independent ο υψηλόβαθμος Ρώσος στρατιωτικός, Αντρέι Σουχοβέτσκι σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια μαχών στην Ουκρανία και συγκεκριμένα στις μάχες στις μάχες στο αεροδρόμιο Γκοστομέλ. Μάλιστα ο Independent αναφέρει πως η απώλεια αυτή ήταν πλήγμα για τον Ρώσο ηγέτη.

Το θάνατο του Ρώσου στρατηγού επιβεβαίωσε ο Πούτιν

Συγκεκριμένα, ο υποστράτηγος Αντρέι Σουχοβέτσκι, επικεφαλής της 7ης αερομεταφερόμενης μεραρχίας και υποδιοικητής της 41ης Στρατιάς Συνδυασμένων Όπλων, και πρόκειται για το πλέον υψηλόβαθμο ρωσικό στέλεχος του Στρατού της Ρωσίας που έχει χάσει τη ζωή του κατά την εισβολή στην Ουκρανία.

Στρατιωτική πηγή επιβεβαίωσε πως ο Σουχοβέτσκι έπεσε νεκρός από σφαίρα ελεύθερου σκοπευτή, ενώ ο Πούτιν επιβεβαίωσε σε διάγγελμά τους επιβεβαίωσε ότι ένας Ρώσος στρατηγός σκοτώθηκε κατά την εισβολή στις 24 Φεβρουαρίου. Το θάνατό του επιβεβαίωσε και μια τοπική οργάνωση αξιωματικών στην περιοχή Krasnodar στη νότια Ρωσία.

Η ρωσική εφημερίδα Pravda, η οποία έκανε αναφορά στον θάνατό του, έγραψε πως ο Σουχοβέτσκι αποφοίτησε από την Ανώτερη Σχολή Διοίκησης Αερομεταφερόμενων του Ryazan το 1995, έχοντας ξεκινήσει ως διοικητής διμοιρίας πριν ανέλθει σε αρχηγό του επιτελείου της αερομεταφερόμενης μεραρχίας. Ο 47χρονος Σουχοβέτσκι είχε ανέβει σταθερά στις στρατιωτικές βαθμίδες και κατείχε επί σειρά ετών ηγετικές θέσεις, ενώ συμμετείχε στη στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στη Συρία.