Η συγκλονιστική περιγραφή του επιχειρηματία για τον εφιάλτη που έζησε.

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι τρεις συλληφθέντες για την απαγωγή του επιχειρηματία Γιώργου Κυπαρίσση.

Πρόκειται για ένα ανδρόγυνο και έναν ακόμα άνδρα.

Οι δύο άνδρες  που είναι σεσημασμένοι για ληστείες είναι οι βασικοί απαγωγείς, με τις έρευνες να συνεχίζονται για τουλάχιστον ακόμα δύο άτομα, ενώ μέχρι στιγμής έχει εντοπιστεί και σημαντικό μέρος από τις 800.000 ευρώ που πήραν για να αφήσουν τον Γιώργο Κυπαρίσση.

Ο επιχειρηματίας που κρατήθηκε όμηρος από τους απαγωγείς του πάνω από δύο μήνες και στη συνέχεια απελευθερώθηκε μόλις η οικογένειά του έδωσε τα λύτρα, περιέγραψε τις στιγμές τρόμου που έζησε.

Όπως είπε ο Γιώργος Κυπαρίσσης, αυτό που τον κράτησε ζωντανό ήταν τα παιδιά του, τα οποία χαρακτήρισε ως την «αχίλλειον πτέρνα του». Με τρεμάμενη φωνή είπε «Φοβήθηκα ότι δε θα ξαναδώ τα παιδιά μου. Για μένα αυτά είναι τα πάντα».

Τα συναισθήματά του παραδέχθηκε ότι είναι περίεργα, καθώς ακόμα δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι ο εφιάλτης που έζησε τελείωσε οριστικά. Σύμφωνα με την περιγραφή του οι απαγωγείς εμφανίστηκαν μπροστά του ως αστυνομικοί, του έβαλαν μια κουκούλα και τον μετέφεραν σε ένα μαύρο τζιπάκι, σαν αυτά που έχει η ΟΠΚΕ.

Στη συνέχεια τον μετέφεραν σε ένα δωμάτιο, όπου επικοινωνούσε με τους απαγωγείς του μόνο για το φαγητό του.  «Το δωμάτιο ήταν κλειστό, είχα μια τηλεόραση μέσα και όταν ήθελα να φάω, φορούσα μια κουκούλα και τους χτυπούσα την πόρτα. Λογικά μέσα στο δωμάτιο θα πρέπει να υπήρχε κάμερα… έτσι κατάλαβα», είπε.

Οι απαγωγείς τον ενημέρωσαν για το ύψος των λύτρων που ζήτησαν από την οικογένεια του για να τον αφήσουν ελεύθερο, ενώ η διαπραγμάτευση κράτησε εβδομάδες. Ο επιχειρηματίας διαψεύδει τις εικασίες ότι χρωστούσε χρήματα και αυτό συνδέεται με την απαγωγή του, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν γνώριζε τους ανθρώπους που βρίσκονταν πίσω από αυτήν. Τα λύτρα παραδόθηκαν και ήταν σαφώς λιγότερα από το ποσό που είχαν ζητήσει, αλλά τελικά οι απαγωγείς τον άφησαν ελεύθερο σε μια ερημική περιοχή στο Τατόι.

«Φοβόμουν ότι θα με σκοτώσουν εκεί που με πήγαν. Πόσες απαγωγές έχουν γίνει άλλωστε και τους έχουν καθαρίσει; Μου λέει τότε ο ένας από αυτούς “σκύψε κάτω, μη βγάλεις την ταινία και μέτρα μέχρι το 50”. Τελικά με πήρε ένας άνθρωπος με φορτηγάκι», είπε ο επιχειρηματίας, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ανακούφισή του που επέστρεψε σώος στην οικογένειά του.