Όλο και περισσότερο εμφανίζονται σπείρες που κλέβουν καταλύτες και μπαταρίες από σταθμευμένα αυτοκίνητα από διάφορα μέρη της Αττικής, με τις καταγγελίες που φτάνουν στα αστυνομικά τμήματα τον τελευταίο μήνα να ξεπερνούν τις 40.

Μόλις πριν από λίγες ημέρες, ένας οδηγός στην Λυκόβρυση είδε έκπληκτος το όχημα του, το οποίο είχε σταθμεύσει έξω από το δημαρχείο της πόλης, να στέκεται στις δύο ρόδες. Οι επιδέξιοι κλέφτες των καταλυτών, το σήκωσαν με γρύλο, το γύρισαν ανάποδα και με τροχό έκοψαν την εξάτμιση προκειμένου να αφαιρέσουν τον καταλύτη του αυτοκινήτου.

Τις τελευταίες εβδομάδες, στο στόχαστρο των κυκλωμάτων έχουν μπει τα αυτοκίνητα σε Χολαργό και Παπάγου. Οι καταγγελίες είναι πλέον καθημερινές ενώ πριν από δέκα ημέρες αφαίρεσαν τον καταλύτη από το αυτοκίνητο ενός αντιδημαρχου της περιοχής.

Στην Δυτική Αττική, τα σημεία που επιλέγουν οι δράστες για να κλέψουν τα ανταλλακτικά, είναι οι σταθμοί του προαστιακού. Την τελευταία εβδομάδα, έξω από το σταθμό των Άνω Λιοσίων τρία ΙΧ έχουν γίνει στόχος κλοπής ενώ την περασμένη Πέμπτη, στη συμβολή των οδών Αγίου Κωνσταντίνου και Χίου στον Κόκκινο Μύλο, ο ιδιοκτήτης ενός αυτοκινήτου είδε να λείπει από το αμάξι του ο καταλύτης και η μπαταρία από το καπό.

Στην περιοχή της Πεύκης πάλι, δεκάδες οδηγοί αντιλήφθηκαν ότι από τα αυτοκίνητά τους λείπουν οι μπαταρίες ενώ οι κλέφτες δεν διστάζουν να “σηκώσουν” ολόκληρα οχήματα αφαιρώντας τη μπαταρία αλλά και τον καταλύτη από τη μηχανή.

Πριν από δύο εβδομάδες, η αστυνομία συνέλαβε έναν 27χρονο στην περιοχή των Βριλησσίων ο οποίος μαζί με τους 3 συνεργούς του έκλεβαν συστηματικά καταλύτες από σταθμευμένα αυτοκίνητα. Σύμφωνα με την έρευνα των αστυνομικών, η συγκεκριμένη σπείρα είχε αφαιρέσει καταλύτες από 7 ΙΧ σε Βριλήσσια, Χαλάνδρι και Αγία Παρασκευή.