Επιμένει για ζώνη απαγόρευσης πτήσεων

 

Σε εκτιμήσεις ότι επίκειται η τελική ρωσική έφοδος για την κατάληψη του Κιέβου, τις επόμενες ώρες, ακόμα και έως το βράδυ της Τετάρτης διατυπώνονται από ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, κι ενώ από σήμερα το πρωί έχει τεθεί σε ισχύ η κατάπαυση του πυρός για ανθρωπιστικούς λόγους προχώρησε μέσω νέου του μηνύματος ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Την ίδια ώρα, σε μήνυμά του προς τους πολίτες της Ουκρανίας ο πρόεδρος της χώρας Βολοντιμίρ Ζελένσκι, επανέλαβε την πρότασή του για ζώνη απαγόρευσης πτήσεων λέγοντας πως «οι ξένοι εταίροι θα έχουν την ευθύνη για την ανθρωπιστική καταστροφή εάν δεν εφαρμόσουν άμεσα», την πρόταση αυτή.

Παράλληλα, σημείωσε ότι όπως έχει αποδείξει η χώρα του τις δύο τελευταίες εβδομάδες, δεν πρόκειται να παραιτηθεί κανείς.

«Ο εχθρός μπορεί να καταστρέψει τους τοίχους των σπιτιών μας, των σχολείων μας, των εκκλησιών μας. Μπορεί να διαλύσει τις ουκρανικές επιχειρήσεις. Αλλά ποτέ δεν θα φτάσει στην ψυχή μας, στην καρδιά μας, στην ικανότητά μας να ζούμε ελεύθερα» τόνισε μεταξύ άλλων. Ο Ζελένσκι έκλεισε το μήνυμά του λέγοντας: «Πολεμήστε με τόλμη».