Η Ρωσία δήλωσε την Τετάρτη ότι οι διαπραγματεύσεις με αξιωματούχους από το Κίεβο, για την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, σημειώνουν πρόοδο και υπογράμμισε ότι τα στρατεύματα της Μόσχας δεν εργάζονται για να ανατρέψουν την ουκρανική κυβέρνηση.

«Έχει σημειωθεί κάποια πρόοδος», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Είπε ότι ο ρωσικός στρατός δεν έχει λάβει εντολή να «ανατρέψει την τρέχουσα κυβέρνηση», ενώ τόνισε ότι η επιχείρηση στην Ουκρανία συνεχίζεται αυστηρώς, βάσει του σχεδίου.

Η Ζαχάροβα αναφέρθηκε στα όσα φέρεται να ανακάλυψαν οι Ρώσοι μετά από ειδική στρατιωτική επιχείρηση και έστρεψε τα βέλη της εναντίον των ΗΠΑ λέγοντας ότι το στρατιωτικό βιολογικό πρόγραμμα του Κιέβου χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η κ. Ζαχάροβα προχώρησε ένα βήμα παραπάνω μετά τις καταγγελίες που διατυπώνονται από χθες λέγοντας ότι χρειάζεται διεθνής έλεγχος για το βιολογικό πρόγραμμα της Ουκρανίας, αλλά οι ΗΠΑ δεν συνεργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση.