Οσυνήγορος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό» τόνισε πως ο δολοφόνος της Καραολάιν θα υποστηρίξει στην δίκη ότι  «Ουδέποτε υπήρχε πρόθεση να δολοφονήσει τη σύζυγό του και ούτε ήταν κάτι προσχεδιασμένο».

Σύμφωνα με τον συνήγορο του καθ’ ομολογίαν δράστη θα είναι «καταλυτικές οι καταθέσεις ατόμων που ακόμη δεν έχουν καταθέσει» ενόψει της δίκης για τη δολοφονία της Καρολάιν τον Μάιο του 2021, στο σπίτι του ζευγαριού στα Γλυκά Νερά. «Από τους μάρτυρες που εμείς θα προτείνουμε και θα εξεταστούν και από το δικαστήριο, απ’ τους ενόρκους, τους δικαστές και την εισαγγελία, αλλά και την Πολιτική Αγωγή. Να προσπαθήσουν να διαφωτίσουν οι ειδικοί τα πραγματικά αίτια και να επιβεβαιώσουν ενδεχομένως ή μη τους ισχυρισμούς του εντολέως μου, που είναι εξαρχής, ότι ουδέποτε υπήρχε πρόθεση να δολοφονήσει τη σύζυγό του, ούτε ήταν κάτι προσχεδιασμένο. Αυτό βέβαια, μην ξεχνάμε, ότι θα αποδειχθεί και δια της μαρτυρικής καταθέσεώς τους με την ανάλυση του τεχνικών μέσων (ρολόι, κάμερα ή ο,τιδήποτε άλλο υπάρχει) αλλά και από την ιατροδικαστική έρευνα, αλλά και έκθεση που έχει γίνει και την ανάλυση αυτής» είπε αρχικά ο συνήγορος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

Ερωτηθείς αν αναμένονται εκπλήξεις από τα ευρήματα, ο κ. Παπαϊωαννίδης τονίζει: «Υπάρχουν αρκετά σημεία στη δικογραφία, που πρέπει να φωτιστούν, γιατί ενδεχομένως να υπάρχουν διάφορα ακόμα πράγματα τα οποία είναι ακόμα ανέγγιχτα σε επίπεδο διαδικασίας. Απλώς το ζήτημα είναι ότι υπάρχουν κάποια σημεία, είτε μιλάμε για τους τρόπους τέλεσης του αδικήματος, για τις συνθήκες αλλά και για τα ευρήματα. Είτε αφορά το ίδιο θύμα, είτε αφορά τα τεχνικά μέσα. Νομίζω χρήζουν αναλύσεως». «Ακριβώς, δεν ήταν προσχεδιασμένη (η δολοφονία) σίγουρα και φυσικά δεν βάδιζε ο ίδιος ο εντολέας μου με ένα σχέδιο» σημειώνει.

Σχετικά με τα πρόσωπα που θα καλέσει ως μάρτυρες η πλευρά του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, ο συνήγορός του λέει: «Νομίζω ότι πρώτα θα είναι φιλικά πρόσωπα, τα οποία έχουν μια εικόνα σχετικά και με το ζευγάρι, αλλά και με τον ευρύτερο κοινωνικό βίο και συμπεριφορά του ίδιου του κατηγορούμενου και σε σχέση με τη σύζυγό του και σε σχέση με τη δουλειά του και γενικότερα την οικογένειά του». Ερωτηθείς αν θα υπάρξουν εκπλήξεις, ο κ. Παπαϊωαννίδης δηλώνει: «Αρκετά πρόσωπα τα οποία φυσικά δεν έχουν καταθέσει ακόμα και νομίζω ότι θα είναι και καταλυτικές οι καταθέσεις τους σε επίπεδο ακροαματικής διαδικασίας. Είναι και από το συγγενικό και από το φιλικό περιβάλλον».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υπάρχουν δύο πρόσωπα – κλειδιά που θα καθορίσουν ενδεχομένως τις εξελίξεις. Αυτά τα πρόσωπα είναι ο ιατροδικαστής, ο διορισμένος από τον ίδιο τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο και ο τεχνικός σύμβουλος. Ο 33χρονος πιλότος θα καθίσει στο εδώλιο στις 8 Απριλίου και είναι αντιμέτωπος με τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της κακοποίησης ζώου, αλλά και για ψευδή καταγγελία, επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του και ψευδή κατάθεση κατ’ εξακολούθηση, αδικήματα που τιμωρούνται σε βαθμό πλημμελήματος.