Ο πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας, Γκέρχαρντ Σρέντερ, βρίσκεται στη Μόσχα και  θα έχει συνομιλίες με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως αναφέρει το «Politico», επικαλούμενο έγκυρες πηγές.

Ο Σοσιαλδημοκράτης πρώην καγκελάριος, θα βρεθεί στο Κρεμλίνο, παίρνοντας το ρόλο του διαμεσολαβητή για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, σύμφωνα πάντα με τον αμερικανικό ιστότοπο.

Πάντως, σύμφωνα με το περιοδικό «Focus», για την επίσκεψη του Σρέντερ στη Μόσχα δεν είχε ιδέα ο Γερμανός Καγκελάριος, Όλαφ Σολτς.

Ο Σρέντερ έχει δεχθεί μεγάλη κριτική τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό επειδή αρνήθηκε να διακόψει τους στενούς δεσμούς του με τη Ρωσία μετά την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία. Ο ίδιος διετέλεσε Καγκελάριος της Γερμανίας από το 1998 έως το 2005 και έκτοτε απολαμβάνει μια προσοδοφόρα επιχειρηματική δραστηριότητα χάρη στις επαφές του με τις ρωσικές εταιρείας ενέργειας.

Βάσει πληροφοριών του «Politico», αρκετοί από τους συνεργάτες του παραιτήθηκαν την περασμένη εβδομάδα, αφού επέμεινε να διατηρήσει τον συμβουλευτικό του ρόλο στους ενεργειακούς κολοσσούς «Rosneft» και «Gazprom» που συνδέονται με το Κρεμλίνο.