Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο σχολεία στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας «Φίλιππος».

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη,Γιώργο Πατούλη, τα σχολεία θα παραμείνουν και αύριο κλειστά στη Βορειοανατολική Αττική.

«Και σε ένα σημείο της Δυτικής Αττικής, όπως είναι στα Βίλια αλλά και στη Φυλή», είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Πατούλης, προσθέτοντας ότι θα υπάρχει συνάντηση με τους δημάρχους το μεσημέρι.

«Βάσει των δεδομένων και των φαινομένων, θα υπάρξει ανακοίνωση νωρίς το απόγευμα», συμπλήρωσε.

Για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς αποφασίζουν οι δήμοι, διευκρίνισε.

 

Ποια σχολεία ειναι και  κλειστά

Κλειστά είναι σήμερα πολλά σχολεία στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας «Φίλιππος» και του χιονιά. Έπειτα από σύσκεψη που έγινε στην Περιφέρεια, υπό τον Γιώργο Πατούλη, με δημάρχους της Αττικής, για να αξιολογήσουν την κατάσταση, αποφασίστηκε για σήμερα η διακοπή της διά ζώσης λειτουργίας των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Βόρειο Τομέα, καθώς και σε περιοχές της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής.

Οι περιοχές στις οποίες θα παραμείνουν σήμερα κλειστά τα σχολεία αναμένεται να ανακοινωθούν από την Περιφέρεια Αττικής και τους οικείους δήμους.

Ειδικότερα, συμφωνήθηκε να μην πραγματοποιηθούν σήμερα διά ζώσης μαθήματα σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:

  • Στο σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αττικής.
  • Σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής, με εξαίρεση τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης όπου θα παραμείνουν όλα ανοιχτά εκτός από το 3ο Δημοτικό Πανοράματος και το 2ο -3ο γυμνάσιο Βούλας (κλειστά).
  • Στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής θα είναι κλειστά όλα τα σχολεία του Δήμου Φυλής, ενώ στον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας κλειστά θα είναι τα σχολεία στις Δημοτικές ενότητες Βιλίων και Ερυθρών.
  • Στην Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα θα είναι κλειστά:
  • Στον Δήμο Ηλιούπολης τα Νηπιαγωγεία: 5ο, 8ο, 9ο, 12ο, 14ο, 16ο, 18ο, 21ο, 23ο τα Δημοτικά: 3ο, 5ο, 8ο, 12ο, 17ο, 20ο τα Γυμνάσια: 1ο & 2ο τα Λύκεια: 1ο & 3ο
  • Στον Δήμο Βύρωνα θα είναι κλειστά τα σχολεία στην περιοχή Καρέας: Το 4ο και το 9ο Δημοτικό καθώς και το Γυμνάσιο και Λύκειο Καρέα. Ανοιχτά θα είναι όλα τα σχολεία στις ΠΕ Πειραιώς, Νήσων, Νοτίου Τομέα και Δυτικού Τομέα Αθηνών.

Σημειώνεται ότι η λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών εμπίπτει στις αρμοδιότητες των δήμων, οι οποίοι και θα ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους. Για την Παρασκευή 11 Μαρτίου θα ληφθεί απόφαση αφού εκτιμηθούν αύριο τα δεδομένα.
Νωρίτερα, ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμος Παλλήνης, λέγοντας ότι θα είναι κλειστά τα σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σήμερα στην περιοχή.