Ο Ρώσος  πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε νέα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν και τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς.

Ο Βλαντιμίν Πούτιν συζήτησε εκ νέου για τον πόλεμο στην Ουκρανία με τους δύο Ευρωπαίους ηγέτες λίγες ώρες πριν την έναρξη της κρίσιμης συνόδου κορυφής της ΕΕ στις Βερσαλίες.

Την είδηση επιβεβαίωσε και αξιωματούχος της γερμανικής κυβέρνησης σημειώνοντας ότι Σολτς και Μακρόν κάλεσαν τον Πούτιν να εφαρμόσει άμεσα κατάπαυση του πυρός. Οι δύο ηγέτες τόνισαν στον Ρώσο πρόεδρο ότι ο τερματισμός του πολέμου στην Ουκρανία πρέπει να γίνει μέσω διαπραγματεύσεων Κιέβου – Μόσχας. Πούτιν, Μακρόν και Σολτς συμφώνησαν να παραμείνουν σε στενή επαφή τις επόμενες μέρες, πρόσθεσε ο Γερμανός αξιωματούχος.

Ο Μπάιντεν θα έχει το απόγευμα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ερντογάν
Το απόγευμα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας.

Η τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν-Ερντογάν έχει προγραμματιστεί για τις 17:30 ώρα Ελλάδος και ανακοινώθηκε ενώ η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία μπήκε στην τρίτη εβδομάδα με πάνω από δύο εκατ. πρόσφυγες να έχουν εγκαταλείψει την πατρίδα τους για να αποφύγουν την αιματοχυσία, η μεγαλύτερη έξοδος προσφύγων από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Συνάντηση Στόλτενμπεργκ – Ερντογάν την Παρασκευή στην Αττάλεια
Αύριο, Παρασκευή, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ θα επισκεφθεί την Αττάλεια της Τουρκίας, όπου θα έχει συναντήσεις με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, Τασβούσογλου.

Ο ΓΓ του NATO θα συμμετάσχει επίσης στο Φόρουμ Διπλωματίας της Αττάλειας.