Τη βούληση της διοίκησης της Περιφέρειας να συνεχίζει να βρίσκεται έμπρακτα στο πλευρό των πωλητών Λαϊκών Αγορών προκειμένου να διευκολυνθεί περαιτέρω το έργο  τους και να διασφαλιστεί ακόμη περισσότερο η εύρυθμη λειτουργία των Λαϊκών Αγορών υπέρ των καταναλωτών, εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης χαιρετίζοντας την ετήσια εκδήλωση κοπής πίτας της Παναττικής Ομοσπονδίας Πωλητών Λαϊκών Αγορών.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία Υπουργών, Βουλευτών, Δημάρχων αλλά και εκπροσώπων επιχειρηματικών φορέων, βραβεύτηκε από  την Ομοσπονδία η κυρία Σάκη Κυπραίου, για το σπουδαίο και πλούσιο φιλανθρωπικό  της έργο.

Τον κ. Πατούλη υποδέχθηκε στην εκδήλωση ο Πρόεδρος της Παναττικής Ομοσπονδίας Πωλητών Λαϊκών Αγορών, Δ. Μουλιάτος.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Π. Πικραμενος,  ο Μητροπολίτης Περιστερίου Γρηγόριος, οΥπ. Εξωτερικών Ν. Δένδιας, η Υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως, ο Υπ. Προστασίας του Πολίτη Τ. Θεοδωρικάκος, ο Αν. Υπ. Οικονομικών Θ. Σκυλακάκης, η Υφυπουργός Υγείας Ζ. Ράπτη, η Υφυπ. Μετανάστευσης και Ασύλου Σ. Βούλτεψη, οι Αντιπρόεδροι της Βουλής Ν. Κακλαμάνης και Αθ. Μπούρας, οι Βουλευτές Αννα Καραμανλή, Β. Σπανάκης και Δ. Χατζηδάκης, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης, ο  Αντιπεριφερειάρχης ΚΤ Αθηνών Γ. Δημόπουλος, ο Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας Γ. Βούρος, ο Δήμαρχος Ιλίου Ν. Ζενετος, ο Δήμαρχος Αιγάλεω Γ. Γκικας, ο Πρόεδρος ΕΕΑ Γ. Χατζηθεοδοσίου, ο περιφερειακός σύμβουλος Εντεταλμένος για θέματα Λαϊκών και Υπ. Αγορών Στ. Μελάς ,ο   Ελ. Σκιαδάς-αντιδήμαρχος Αθηναίων, ο Αντιπρόεδρος Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Ν. Γρέντζελος,  ο  Προϊστάμενος Δνσης Λαϊκών Αγορών  της Περιφέρειας Χ. Πασβαντίδης.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Πατούλης εξέφρασε την εκτίμηση και τον θαυμασμό του προς όλους  τους πωλητές Λαϊκών Αγορών, επισημαίνοντας πως είναι «άνθρωποι του καθημερινού μόχθου», οι οποίοι συχνά κάτω από  αντίξοες συνθήκες, δίνουν τον αγώνα για την εξασφάλιση του μεροκάματου που θα συντηρήσει τη δουλειά και τις οικογένειές τους.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πρόσφατη έκδοση των Υπουργικών Αποφάσεων με  τις οποίες τίθεται σε πλήρη ισχύ ο νέος Νόμος για τις λαϊκές αγορές και το υπαίθριο Εμπόριο, αναφέροντας μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά:

«Προσπαθήσαμε σε όλη την διάρκεια της διαβούλευσής του με το Υπουργείο Ανάπτυξης και τον ίδιο τον Υπουργό του, να δημιουργήσουμε έναν νόμο , απλό, κατανοητό, σαφή και κυρίως υλοποιήσιμο. Πετύχαμε την ικανοποίηση πολλών αιτημάτων των πωλητών, όπως την κατάργηση της εφ άπαξ μεταβίβασης των αδειών, την αυτόματη ανανέωση τους για 5 χρόνια, αλλά  και την κατάργηση των παράλληλων εισοδημάτων. Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει πράξη η ίδρυση και λειτουργία ενός Νομικού Προσώπου που θα ανελάμβανε την διοίκηση και διαχείριση των λαϊκών αγορών. Προσωπικά και παρά το γεγονός ότι η διαχείριση των αγορών , ανήκει σήμερα ως αρμοδιότητα στην Περιφέρεια και στην Διεύθυνση Λαϊκών Αγορών, στήριξα το αίτημα  αποδεχόμενος το δίκαιο, λογικό και νόμιμο των επιχειρημάτων που παρέθεσε ο Πρόεδρος Δημήτρης  Μουλιάτος και οι συνεργάτες του, αλλά και οι δικοί μου άνθρωποι, ο κ. Μελάς και ο κ. Πασβαντίδης. Δεν καταθέτουμε όμως τα όπλα. Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε την ίδρυση του και την ικανοποίηση ενός αιτήματος, το οποίο στηρίζουν όλοι οι εμπλεκόμενοι με τις λαϊκές αγορές».

Παράλληλα ο  Περιφερειάρχης ευχαρίστησε θερμά την Παναττική Ομοσπονδία  και προσωπικά  τον Προέδρο της Δ. Μουλιάτο για την άμεση ανταπόκριση τους σε κάθε πρόσκληση της Περιφέρειας για συμμετοχή σας σε δράσεις παροχής κοινωνικού έργου. Ειδικότερα επικαλέστηκε την πολύτιμη και ουσιαστική συνδρομή της Ομοσπονδίας σε προϊόντα για εκκλησίες που παρέχουν γεύματα, για ιδρύματα που σιτίζουν απόρους, για γηροκομεία με υπερήλικες , ακόμη και για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές κατοίκους της Αττικής, , τους ξένους πυροσβέστες που ήρθαν να μας βοηθήσουν, στους σεισμοπαθείς της Θεσσαλίας και άλλα.

Αναφερόμενος στην αξιέπαινη, όπως τόνισε, πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας να βραβεύσει την κα Σάκη Κυπραίου, υπογράμμισε μεταξύ άλλων: « Συνάνθρωποι μας ανακουφίζονται από το άγχος της επιβίωσης, εξαιτίας της αθόρυβης αλλά ουσιαστικής βοήθειας της. Κοινωφελή ιδρύματα και κοινωνικές δομές με αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας στηρίζονται από την κ. Κυπραίου ,στο ευεργετικό για την κοινωνία,  έργο τους. Δεν μπορώ όμως και να μην επισημάνω, ότι η κ. Κυπραίου ήταν παρούσα και στα γεγονότα που έγραψαν την μεταπολεμική ιστορία της χώρας μας, δίπλα σε έναν μεγάλο πολιτικό άνδρα τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.  Αθόρυβη εντελώς και σε εκείνο τον ρόλο, όπως και στον φιλανθρωπικό, όμως σίγουρα πάρα πολύ κρίσιμο, ευαίσθητο και καθοριστικό».

Ολοκληρώνοντας  τον χαιρετισμό του ο κ. Πατούλης ευχήθηκε υγεία, τύχη και ευημερία σε όλα  τα μέλη της Ομοσπονδίας και μία δημιουργική χρονιά.