Οι διαπραγματεύσεις Ρωσίας – Ουκρανίας που ξεκίνησαν μέσω τηλεδιάσκεψης το πρωί της Δευτέρας, διακόπηκαν γύρω στις 4 το μεσημέρι, όπως ανακοίνωσε ο σύμβουλος του Ζελένσκι, Μιχαήλο Ποντόλιακ στο Twitter.

Ο διαπραγματευτής δήλωσε θα αρχίσουν ξανά αύριο Τρίτη. Δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα αν υπήρξε πρόοδος σχετικά με την κατάπαυση του πυρός ή με τη δημιουργία ασφαλών ανθρωπιστικών διαδρόμων για να φύγουν οι άμαχοι από τις εμπόλεμες ζώνες.

Νωρίτερα , ο Ποντόλιακ δήλωσε ότι οι συνομιλίες ήταν «δύσκολες» καθώς οι δύο χώρες έχουν «διαφορετικά πολιτικά συστήματα».

Οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν με καθυστέρηση μέσω τηλεδιάσκεψης με τον Ποντόλιακ να σημειώνει στο Twitter. «Διαπραγματεύσεις. Γύρος τέταρτος. Για την ειρήνη, την κατάπαυση του πυρός, την άμεση απόσυρση των στρατευμάτων και τις εγγυήσεις ασφάλειας. Δύσκολη συζήτηση. Παρόλο που η Ρωσία καταλαβαίνει την ανοησία των επιθετικών ενεργειών της, συνεχίζει ακόμα να έχει την ψευδαίσθηση ότι οι 19 μέρες βίας απέναντι σε ειρηνικές πόλεις είναι η σωστή στρατηγική».