Ο 37χρονος που κατηγορείται ότι απήγαγε 44χρονη, πρώην συναδέλφισσά του, και στη συνέχεια ζήτησε λύτρα 20 εκατ. ευρώ από τον εργοδότη της, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, μετά την απολογία του στον ανακριτή Θεσσαλονίκης.

Εις βάρος του 37χρονου άντρα, είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για αρπαγή και απόπειρα εκβίασης.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στην απολογία του επικαλέστηκε ψυχικά προβλήματα, εξαιτίας των οποίων είχε νοσηλευτεί στο παρελθόν, ενώ, μέσω του συνηγόρου του, αιτήθηκε να υποβληθεί σε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, αίτημα το οποίο αναμένεται να γίνει δεκτό.

Σε αυτό το πλαίσιο, εισαγγελέας και ανακριτής έκριναν πως πρέπει να αφεθεί ελεύθερος υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου και της εμφάνισης μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής.

Όλα ξεκίνησαν το πρωί της Δευτέρας, όταν ο 37χρονος κατευθύνθηκε σε επιχείρηση εμπορίας ποτών, όπου εργαζόταν παλιότερα, αναγκάζοντας την 44χρονη λογίστρια να τον ακολουθήσει δια της βίας, ενώ την δέσμευσε και απειλούσε ότι δήθεν θα ανατινάξει το αυτοκίνητό του.

Βάσει της δικογραφίας, αφού την οδήγησε σε πρατήριο υγρών καυσίμων, στην περιοχή του Ωραιοκάστρου, της έδωσε ένα σημείωμα με το οποίο ζητούσε από την εργοδοσία το ιλιγγιώδες ποσό. Τελικά την άφησε να φύγει χωρίς να πάρει κάποια οικονομικά ανταλλάγματα.