Συναγερμός σήμανε την Πέμπτη στην ΕΛ.ΑΣ., καθώς ο βαρυποινίτης για ληστείες, παράνομη οπλοφορία και πλαστογραφία, Βασίλης Δημάκης, παραβίασε τους περιοριστικούς όρους με τους οποίους είχε πάρει στις 15 Μαρτίου εκπαιδευτική άδεια, καθώς σπουδάζει στο Πολιτικό Τμήμα της Νομικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι  το ηλεκτρονικό βραχιόλι επιτήρησης που του είχε τοποθετηθεί, σταμάτησε να εκπέμπει σήμα. Άμεσα σήμανε συναγερμός και κινητοποιήθηκε η ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να εξακριβωθεί, τι έχει συμβεί με τον 43χρονο, ο οποίος είχε αποκτήσει και το προσωνύμιο «ο ληστής με το Kalashnikov».

Η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής αναφέρει: Σήμερα, 17 Μαρτίου 2022, στις 12:17, 43χρονος ημεδαπός κρατούμενος του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού, παραβίασε και αφαίρεσε το μέσο ηλεκτρονικής επιτήρησης (βραχιολάκι), κατά την διάρκεια εκπαιδευτικής άδειας που του είχε χορηγηθεί με την, από 15/03/2022, απόφαση Πειθαρχικού Συμβουλίου του Καταστήματος Κράτησης. Η Γ.Γ.Α.Π. βρίσκεται σε συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό και την σύλληψη του δράστη.