Ο Τάκης Παπαματθαίου, με αφορμή τη συμμετοχή του στη σειρά του Alpha «Νεοκλασικά»,  παραχώρησε συνέντευξη και αναφέρθηκε στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Μαρτίου.

Καλεσμένος στην εκπομπή Super Κατερίνα, ο ηθοποιός δήλωσε αρχικά, πως ο κατηγορούμενος είχε ανέκαθεν έναν δύσκολο χαρακτήρα.

«Με είχε πάρει ο Πέτρος τηλέφωνο και μου ζήτησε να είμαι μάρτυρας υπεράσπισής του και το μόνο που τον ρώτησα ήταν “γιατί;”. Δεν μου απάντησε βέβαια. Εγώ αυτή την απορία είχα, δεν μπορούσα να το φανταστώ καθόλου. Εγώ με τον Πέτρο έχω συνεργαστεί. Είμαστε ομόσταβλοι, από το θέατρο Τέχνης και υπήρχε πάντα μία αλληλοεκτίμηση. Ήταν δύσκολος χαρακτήρας, εμείς μπορεί να είχαμε πλακωθεί πολλές φορές, αλλά ήξερα να τον χειριστώ τον Πέτρο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να συνεργαστεί ξανά μαζί του, εξήγησε: «Εφόσον αποδειχθεί αθώος, γιατί όχι; Φυσικά και θα συνεργαζόμουν ξανά μαζί του».

Τέλος, τόνισε πως το κίνημα του #metoo λειτούργησε θετικά στον χώρο του θεάτρου. «Όλο αυτό για το θέατρο, μπορούμε να το πούμε ξεκαθάρισμα. Πάντα συνέβαινε», ανέφερε ο ηθοποιός.