Το υπερπολυτελές σκάφος του Ρομάν Αμπράμοβιτς, Solaris, βρίσκεται στα νότια της Κρήτης.

Ειδικότερα, βάσει του Marine Traffic, το Solaris το οποίο πλέει με σημαία από τις Βερμούδες, σαλπάρει προς άγνωστη κατεύθυνση μεν αλλά προς τα ανατολικά, ενώ αναμένει εντολές για το τι πορεία θα ακολουθήσει.

Βάσει της Daily Mail, το Solaris των 430 εκατομμυρίων λιρών έφυγε βιαστικά από τη Βαρκελώνη την Τρίτη, καθώς οι κρυώσεις σε βάρος του Ρώσου ολιγάρχη έφερναν στο προσκήνιο το ενδεχόμενο κατάσχεσης του υπερπολυτελούς σκάφους. Πιστεύεται ότι ήθελε να μεταφέρει το γιοτ του από τα ευρωπαϊκά ύδατα, παρόλο που δεν του είχε επιβληθεί ακόμη κυρώσεις τότε από την ΕΕ.

Επισημαίνεται, ότι και τις προηγούμενες ημέρες η συμπεριφορά του σκάφους ήταν παρόμοια, αφού, αφότου έφυγε από τη Βαρκελώνη, έπλεε νότια της Σικελίας προς άγνωστο προορισμό, όταν και τελικά δήλωσε πως θα έφτανε στο Τιβάτ του Μαυροβουνίου. Από εκεί στην συνέχεια αναχώρησε και πλέον βρίσκεται νότια της Κρήτης.

Το Solaris, το οποίο διαθέτει ελικοδρόμιο και το δικό του σύστημα ανίχνευσης πυραύλων, υποβαλλόταν σε επισκευές στο λιμάνι της Βαρκελώνης πριν φύγει ξαφνικά την περασμένη εβδομάδα. Λέγεται, σύμφωνα με τη DailyMail ότι είπαν στο προσωπικό να γκρεμίσει σκαλωσιές για να μπορέσει να φύγει γρήγορα.

Ο Αμπράμοβιτς αντιμετωπίζει κατάσχεση των θαλαμηγών του, εάν βρεθούν στα ύδατα του Ηνωμένου Βασιλείου, μετά τις κυρώσεις που του επιβλήθηκαν από τη βρετανική κυβέρνηση την περασμένη Πέμπτη για τις σχέσεις του με τον Πρόεδρο Πούτιν λόγω της εισβολής στην Ουκρανία.

Το Solaris έχει μήκος 460 πόδια (140 μέτρα), με 48 καμπίνες σε οκτώ καταστρώματα και μπορεί να φιλοξενήσει πλήρωμα 60 ατόμων και χώρο για 36 άτομα. Αυτό το υπερπολυτελές megayacht είναι επίσης ένα από τα ασφαλέστερα πλοία στον κόσμο. Για το σκοπό αυτό, το Solaris διαθέτει ασφάλεια τελευταίας τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένου ενός συστήματος ανίχνευσης πυραύλων ελεγχόμενο από ραντάρ, αλεξίσφαιρων παραθύρων και θωρακισμένης προστασίας.