Στην τυφλή οπαδική βία και την αποφασιστική αντίδραση της κυβέρνησης για την πάταξη του χουλιγκανισμού αναφέρθηκε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24 και τους δημοσιογράφους Σταμάτη Ζαχαρό και Κατερίνα Δούκα.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος, αναφερόμενος στον αδικοχαμένο Άλκη τόνισε πως ύψιστο καθήκον της Πολιτείας είναι η διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως η κυβέρνηση «δεν μπορεί να επιτρέψει με καμία δύναμη να ξαναχαθεί ανθρώπινη ζωή από αυτό το χουλιγκανισμό, από αυτή την αγριότητα, από αυτή την απάνθρωπη συμπεριφορά». Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε στην άμεση και αποτελεσματική αντίδραση της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς μέσα σε μία βδομάδα συνελήφθησαν όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, 69 σύνδεσμοι έκλεισαν μέσα σε 15 ημέρες μετά από εκτενείς ελέγχους, ενώ δόθηκε εντολή οι σύνδεσμοι να ελεγχθούν ξανά όλοι εκ νέου.

Αναφορικά με το νέο νόμο για τον έλεγχο της οπαδικής βίας και την αυστηροποίηση των ποινών, ο Τάκης Θεοδωρικάκος τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν είναι δυνατόν κάποιος να επιτίθεται, να ασκεί βία ή και να κάνει και χειρότερα πράγματα και να μπορεί να αναστέλλεται η ποινή του. Όποιος έχει τέτοιου είδους συμπεριφορές θα πηγαίνει στη φυλακή και αυτό είναι επίσης απαίτηση της κοινωνίας».

Τέλος ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε πως θα υπάρχει πλέον ταυτοποίηση των προσώπων που πηγαίνουν στο γήπεδο και θα λειτουργούν οι κάμερες ασφαλείας ώστε η αστυνομία να μπορεί να ελέγχει τυχόν παραβατικές συμπεριφορές. «Οι στρατοί των χούλιγκανς αναφέρονται στο παρελθόν, είναι μία βάρβαρη παράδοση στην οποία βάζουμε οριστικά τέλος και σε αυτό πρέπει να συστρατευτούν όλοι, κόμματα, κυβέρνηση, αστυνομία, αυτοδιοίκηση, αθλητικοί παράγοντες, οι πολίτες», τόνισε χαρακτηριστικά ο Τάκης Θεοδωρικάκος.