Θλίψη στον δημοσιογραφικό κόσμο έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του Πέτρου Λινάρδου σε ηλικία 97 ετών.

Την είδηση για τον θάνατο του Πέτρου Λινάρδου επιβεβαίωσε η ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωσή της, στην οποία χαρακτηρίζει τον εκλιπόντα δημοσιογράφο «”πατριάρχη” του αθλητικού ρεπορτάζ».

Για τον Πέτρο Λινάρδο η ηλικία δεν ήταν ανασταλτικός παράγοντας, καθώς αρθρογραφούσε στο «Βήμα» έως και την τελευταία στιγμή.

Ο εκλιπών υπήρξε πρωτοπόρος του ρεπορτάζ, ενώ ήταν και συγγραφέας. Επίσης, ήταν ο πατέρας του παλαίμαχου μπασκετμπολίστα και νυν προπονητή Νίκου Λινάρδου, ο οποίος ήταν μέλος της ιστορικής ομάδας που έφερε το χρυσό μετάλλιο στην Ελλάδα στο Ευρωμπάσκετ του 1987.

Ποιος ήταν ο Πέτρος Λινάρδος
Ο Πέτρος Λινάρδος γεννήθηκε στις 17 Δεκεμβρίου 1925 στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού Σταδίου, όπου διέμενε η προσφυγική οικογένεια της μητέρας του μετά την καταστροφή της Σμύρνης.

Αφετηρία της δημοσιογραφικής πορείας του ήταν η «Μαθητική Πένα» της Ευαγγελικής Σχολής Νέας Σμύρνης. Από το 1950 έως την ημέρα που άφησε την τελευταία του πνοή ήταν συνεργάτης στην εφημερίδα «Το Βήμα».

Πέραν του αθλητικού ρεπορτάζ, ασχολήθηκε και με το ναυτιλιακό και την κοινωνική πρόνοια, ενώ επί 20 έτη διετέλεσε κριτικός κινηματογράφου στα «Νέα».

Για το έργο του και την προσφορά του στον αθλητισμό τον τίμησαν πολλοί φορείς στο εξωτερικό και την Ελλάδα. Επίσης, πρωτοστάτησε στην ίδρυση του ΠΣΑΤ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου) το 1952 και ήταν μεταξύ των ιδρυτικών μελών. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου το διάστημα 1976-1992 και αργότερα ανακηρύχτηκε επίτιμος πρόεδρος.

Το όνομά του φέρει τιμής ένεκεν η αίθουσα Τύπου του Πανιωνίου.

Στο μεγάλο συγγραφικό του έργο συμπεριλαμβάνονται 20 μελέτες και δοκίμια και 10 βιβλία. Το τελευταίο του εκδόθηκε στα 93 του χρόνια, το 2018, με τίτλο «Δημητρός Δάλλας: Ο πρωτομάστορας του αθλητισμού της Μικράς Ασίας και της προσφυγικής αναγέννησης του Πανιωνίου ΓΣ Σμύρνης».

Το ΔΣ του ΠΣΑΤ με ανακοίνωση του εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη των αθλητικών συντακτών για τον χαμό του «πατριάρχη της αθλητικής δημοσιογραφίας» -όπως χαρακτηριστικά τονίζεται.