Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, έδωσε διαβεβαιώσεις στη Βουλή, ότι υπάρχει επάρκεια συγκεκριμένων καταναλωτικών προϊόντων και πως δεν συντρέχει άμεσος κίνδυνος ελλείψεων στα ράφια των super market.

Στο πλαίσιο της συζήτησης για την τροπολογία που υποχρεώνει τους εμπόρους προϊόντων, όπως δημητριακά, σιτάρι, αλεύρι, φυτικά έλαια κ.α. να δηλώνουν σε ηλεκτρονική πλατφόρμα τα αποθέματά τους, τόνισε πως η ρύθμιση στοχεύει στην αντιμετώπιση φαινομένων αισχροκέρδειας και δεν οφείλεται σε «έλλειψη αυτών των προϊόντων».

«Ήδη έχουμε καταγράψει σε μεγάλες αλυσίδες τα αποθέματα των προϊόντων αυτών. Υπάρχουν επαρκή αποθέματα για πολλούς μήνες. Να μην προκαλείται πανικός. Ειδικά για το ηλιέλαιο που φαίνεται να πιέζεται περισσότερο απ τα άλλα προϊόντα και σε αυτό το είδος έχουμε μεγάλη επάρκεια για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η τροπολογία γίνεται για την προστασία του καταναλωτικού κοινού», επεσήμανε ο Υπουργός.

Ο ίδιος, εξήγησε ακόμη, πως «το κράτος πρέπει να έχει εικόνα της επάρκειας των προϊόντων ώστε να μην επιτρέψουμε κάποιοι να προκαλέσουν τεχνητή έλλειψη στην αγορά και να θησαυρίσουν. Έχουμε τη δυνατότητα να ξέρουμε τι έχει ο καθένας. Αν κάποιος δεν δηλώσει τα αποθέματά του και βρούμε αποθέματα μετά από έλεγχο τότε τα αποθέματα κατάσχονται και επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο εως 100 χιλ ευρώ. Δεν θα επιτρέψουμε μαύρη αγορά σε αυτά τα προϊόντα».