Ο ΣΥΡΙΖΑ, παρότι νωρίτερα ο πρόεδρος του Αλέξης Τσίπρας, είχε δηλώσει ότι θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο για την περαιτέρω μείωση του ΕΝΦΙΑ έως και 40% για 8 στους 10 ιδιοκτήτες, τελικά θα το καταψηφίσει.

«Μας μιλάτε για τον ΕΝΦΙΑ και μου κάνετε και κόλπα εδώ αν θα το ψηφίσω. Με ρωτάτε αν θα το ψηφίσω, ωραία μαγκιά αυτό. Προφανώς! Και το τελευταίο ευρώ που θα έρθει και θα ελαφρύνει τον Έλληνα πολίτη εμείς θα το ψηφίζουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας στην Ολομέλεια απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

Παρόλα αυτά, λίγο αργότερα, η τομεάρχης Οικονομικών Έφη Αχτσιόγλου απαντώντας στον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, ο οποίος ζήτησε από τον ΣΥΡΙΖΑ να ξεκαθαρίσει την στάση του για το συγκεκριμένο θέμα, ανέφερε: «Καταψηφίζουμε επί της αρχής το νομοσχέδιο για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και δηλώνουμε «παρών» στα δύο άρθρα που προβλέπουν μείωση συντελεστών φόρου ανά τιμή ζώνης». Αιτιολογώντας , τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, εξήγησε «υπάρχει μείωση για τους περισσότερους ιδιοκτήτες αλλά θεωρούμε ότι είναι μεγαλύτερη στα υψηλά εισοδήματα. Διαφωνούμε με την αρχιτεκτονική της πολιτικής σας».

Η κυρία Αχτσιόγλου επεσήμανε ακόμη, ότι της ζήτησε ο κ. Τσίπρας να κάνει την συγκεκριμένη διευκρίνηση ώστε να μην δημιουργηθούν παρανοήσεις από την πρωινή του τοποθέτηση.