Με ομόφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή κρίθηκε προφυλακιστέος ο 62χρονος που φέρεται ξυλοκόπησε την 56χρονη γυναίκα του στο Ζαρό Ηρακλείου και η οποία νοσηλεύεται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η άτυχη γυναίκα όπως κατήγγειλε στην αστυνομία δέχτηκε το περασμένο Σάββατο, πολλαπλά χτυπήματα σ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας κι ως το επόμενο πρωί, χωρίς κανένα λόγο με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος ημιλιπόθυμη. Μετά τη βάναυση συμπεριφορά του συζύγου της, η ίδια πήρε δεκάδες χάπια με την ελπίδα όπως είπε να πεθάνει και να τελειώσει το μαρτύριο της. Η 56χρονη Ελένη ξύπνησε στο νοσοκομείο, αποπροσανατολισμένη, πονώντας παντού, και τότε πληροφορήθηκε ότι είχε βρεθεί γυμνή σε λιπόθυμη κατάσταση στο υπνοδωμάτιο, με ανοιχτή τη φιάλη υγραερίου.

Ο 62χρονος στην απολογία του υποστήριξε, πως ουδέποτε άγγιξε τη σύζυγό του, ενώ για την επίμαχη νύχτα, 19 προς 20 Μαρτίου, ανέφερε πως κουβέντιαζε με τη γυναίκα του, ως τις 05.00 τα ξημερώματα, μεταξύ άλλων για τον επικείμενο γάμο του γιου τους, το Σεπτέμβριο. Εκείνος, σύμφωνα με τα όσα είπε, πήρε τα χάπια του – που χρειάζεται για να κοιμηθεί – και πήγε για ύπνο, κι όταν το επόμενο απόγευμα ξύπνησε, βρήκε τη γυναίκα του αναίσθητη.

Πάντως σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου Αντώνης Δαμανάκης, ο 62χρονος χαρακτηρίζεται ως διπολική προσωπικότητα με ψυχιατρικά προβλήματα, ενώ το διάστημα που βρισκόταν στην Κρήτη είχε διακόψει την φαρμακευτική του αγωγή και ζήτησε να διενεργηθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.