Η πορεία υλοποίησης έργων υποδομής, βιοκλιματικών αναπλάσεων και αντιπλημμυρικής προστασίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλη με τον Δήμαρχο Πετρούπολης Σ. Βλάχο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν τόσο στη διαδικασία ολοκλήρωσης των έργων που υλοποιούνται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, όσο και των έργων που έχει ανάγκη η περιοχή και μπορούν να χρηματοδοτηθούν από πόρους της Περιφέρειας Αττικής και του νέου ΠΕΠ. Μεταξύ άλλων, έγινε αναφορά στα έργα που αφορούν στην Ενεργειακή – Βιοκλιματική αναβάθμιση και βελτίωση βατότητας πεζοδρομίων Δήμου, στην αντιπλημμυρική θωράκιση της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Αθήνας, στη χρηματοδότηση της προμήθειας εξοπλισμού καθαριότητας, σε έργα ανακατασκευής και συντήρησης αθλητικών εγκαταστάσεων, καθώς επίσης και στην ανέγερση νέου δημαρχιακού μεγάρου αλλά και έργων οδοποιίας.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ολοκληρώθηκε, με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, η κατασκευή ενός βιοκλιματικού παιδικού σταθμού – πρότυπο για τον Δήμο Πετρούπολης με προϋπολογισμό 2 εκ.ευρώ, συνολικής επιφανείας 579τ.μ και ο οποίος θα εξυπηρετεί 54 νήπια.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Περιφερειάρχη, παραβρέθηκαν επίσης,  ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αττικής Α. Λεωτσάκος, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αττικής Α. Καλογερόπουλος, η Δ/ντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Αττικής κα Μ. Μίσκα και ο Αντιδήμαρχος Πετρούπολης Αθ. Σκαλιστήρας.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με αφορμή την συνάντηση επισήμανε τα εξής:

« Η Περιφέρεια Αττικής αξιοποιεί κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο προκειμένου να στηρίξει όλους τους Δήμους της Αττικής μας. Έτσι και στο Δήμο Πετρούπολης, υπό την άξια δημαρχία του Στέφανου Βλάχου, έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται σε διαδικασία ολοκλήρωσης, έργα που αφορούν σε ένα ευρύ φάσμα δράσεων, που εκτείνεται από την ενίσχυση των υποδομών της περιοχής έως παρεμβάσεις για την καλυτέρευση των υπηρεσιών του δήμου και συνεπακόλουθα για την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των δημοτών. Στη σημερινή συνάντηση είχαμε την ευκαιρία με τον Δήμαρχο κ. Βλάχο να συζητήσουμε για την πορεία όλων αυτών των έργων, αλλά να διερευνήσουμε και τα επόμενα βήματα στο σχεδιασμό μας για τα έργα εκείνα που μπορούμε να κάνουμε, προκειμένου η Πετρούπολη να μπει σε μία νέα δυναμική τροχιά ανάπτυξης και ευημερίας.»

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πετρούπολης Σ. Βλάχος, ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη για την στήριξη που προσφέρει η Περιφέρεια Αττικής  στα μεγάλα έργα υποδομών που υλοποιούνται στο Δήμο, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η συνεργασία θα συνεχιστεί δυναμικά προς όφελος της πόλης και των κατοίκων της.