Ένας καθηγητής ιατροδικαστικής και τοξικολογίας από τη Θεσσαλονίκη καλείται πλέον να λύσει το γρίφο του θανάτου της άτυχης Τζωρτζίνας από την Πάτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, από την  ιστολογική διερεύνηση για την άτυχη εννιάχρονη δεν προέκυψε κάποιο στοιχείο που να εξηγεί τον αιφνίδιο θάνατό της -τον τρίτο κατά σειρά αιφνίδιο θάνατο παιδιού της ίδιας οικογένειας.

Ωστόσο κατά τις τοξικολογικές εξετάσεις εντοπίστηκε ουσία που προβληματίζει τους επιστήμονες, καθώς η μικρή είχε υποστεί πέρυσι τον Απρίλιο ανακοπή που της προκάλεσε τετραπληγία και λάμβανε φαρμακευτική αγωγή μέχρι τον θάνατό της τον περασμένο Ιανουάριο.

Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης το δείγμα εστάλη από την Αθήνα και σε εξειδικευμένο εργαστήριο της Θεσσαλονίκης προκειμένου να επιβεβαιωθεί ο εντοπισμός της ουσίας αυτής και να γίνει ποσοτικός προσδιορισμός. Τα τελικά αποτελέσματα αναμένονται την ερχόμενη εβδομάδα.

Την ίδια στιγμή, φως αναμένεται να ρίξουν στην υπόθεση θανάτου των τριών κοριτσιών, οι 70 περίπου μάρτυρες που θα καταθέσουν στις Αρχές. Ανάμεσα τους είναι είναι γιατροί και άτομα από το νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων που νοσηλεύτηκαν τα κορίτσια.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα, σύμφωνα με πληροφορίες που είχε μεταδώσει το iefimerida.gr, πριν από λίγες ημέρες ομάδα αστυνομικών του Ανθρωποκτονιών πέρασε την πύλη του Νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού» και αφού επισκέφθηκαν τους χώρους όπου είχαν νοσηλευθεί τα δύο κορίτσια, πήραν καταθέσεις από το προσωπικό που ήταν επιφορτισμένο με τη νοσηλεία τους. Από το νοσοκομείο τηρείται σιγή ιχθύος για τις εξελίξεις, ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο χαμός των δύο παιδιών αλλά και οι συμπεριφορές ανθρώπων από το στενό τους περιβάλλον δεν είχαν περάσει απαρατήρητα από το προσωπικό.

Στο μεταξύ, η εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη δημοσιοποιήσε την τελευταία συνομιλία που είχε με τη μητέρα των τριών αδικοχαμένων «αγγέλων».

Η μητέρα εμφανίζεται να ρωτά τη δημοσιογράφο για τις μαρτυρίες που θα παρουσίαζε η εκπομπή, ενώ σχολίασε και το τρέιλερ που προανήγγειλε την εκπομπή. «Έχεις κάνει κι ένα τρέιλερ “φωτιά”, έτσι; Ποιος μαρτυράει πάλι; Μακάρι να έχει καταθέσει για να δούμε και ποιος είναι αυτός που μιλάει για εμάς. Δεν έχω κάποια ενημέρωση, ούτε με έχουν καλέσει για κατάθεση, θα έρθει όπου να ‘ναι η ώρα. Μακάρι να τελειώσει όλη αυτή η υπόθεση γιατί έχουμε γίνει παρατράγουδα», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: iefimerida.gr