Επίθεση στις ΗΠΑ, ότι ηγούνται μιας μαζικής εκστρατείας «κυβερνοεπίθεσης» με καθημερινές εκατοντάδες χιλιάδες κακόβουλες επιθέσεις, έκανε η Ρωσία σήμερα.

Το υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε πως στόχος των κυβερνοεπιθέσεων ήταν μέσα ενημέρωσης, ζωτικής σημασίας υποδομές και συστήματα υποστήριξης ζωής, τονίζοντας ότι η άνευ προηγουμένου κλίμακας επίθεση, δείχνει τις ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, καθώς και χάκερ που ενεργούν για λογαριασμό δυτικών που χρηματοδοτούνται από το Κίεβο.

«Οι πηγές των κυβερνοεπιθέσεων θα εντοπιστούν και οι δράστες αναπόφευκτα θα λογοδοτήσουν για τις ενέργειές τους σύμφωνα με το νόμο», αναφέρεται στη ρωσική ανακοίνωση.

Το NBC News πάντως, ανέφερε τον περασμένο μήνα, ότι παρουσιάστηκαν στον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν επιλογές που περιελάμβαναν διατάρραξη της λειτουργίας του διαδικτύου, της ηλεκτροδρότησης και των σιδηροδρόμων της Ρωσίας, ο Λευκός Οίκος όμως, χαρακτήρισε το δημοσίευμα «εκτός πραγματικότητας».

Ο Μπάιντεν από την πλευρά του, τόνισε ότι η Ρωσία μπορεί να σχεδιάζει μια κυβερνοεπίθεση εναντίον των ΗΠΑ, αλλά το Κρεμλίνο το διέψευσε.

Το ρωσικό ΥΠΕΞ ανέφερε ότι πιστεύει ότι η ουκρανική κυβέρνηση που τον Φεβρουάριο ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός «στρατού τεχνολογίας πληροφοριών», εμπλέκεται και είχε εξαπολύσει μια «επιθετική κυβερνοεπίθεση».

Το τμήμα κυβερνοασφάλειας της ρωσικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών Rostelecom και το υπουργείο Ψηφιοποίησης της Ρωσίας έχουν αναφέρει και οι δύο επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.