Tο Υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, θα δώσει τη δυνατότητα πλήρους διαγραφής των προστίμων, σε όσους πολίτες ηλικίας 60 ετών και άνω επιλέξουν να εμβολιαστούν το επόμενο διάστημα.

Ο υπουργός, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, ανέφερε ότι εκτός από την υπουργική απόφαση η οποία θα εκδοθεί και θα καταργεί από 15 Απριλίου το πρόστιμο σε όσους άνω των 60 δεν εμβολιάστηκαν, η κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο αν κάποιος επιλέξει έστω και τώρα να εμβολιαστεί να μην πληρώσει το πρόστιμο των προηγούμενων μηνών που του έχει βεβαιωθεί.

Ταυτόχρονα, ο κ Πλεύρης υπερασπίστηκε την αποτελεσματικότητα του μέτρου εξηγώντας πως βοήθησε ώστε η Ελλάδα να πιάσει τον ευρωπαϊκό μέσο όρο στους εμβολιασμένους.

«Το μέτρο έσωσε ζωές 300.000 που εμβολιάστηκαν μετά από αυτό. Πηγαίνοντας προς το καλοκαίρι και εκτιμώντας ότι η πίεση στις ΜΕΘ θα αποκλιμακώνεται μπορούμε να το καταργήσουμε. Πρέπει κάποια στιγμή να καθίσουμε να μετρήσουμε σοβαρά πόσες ζωές σώθηκαν χάρη στην υποχρεωτικότητα εμβολιασμού», είπε συγκεκριμένα ο υπουργός Υγείας.

Όσον αφορά τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, ο υπουργός επέμεινε στη σκληρή γραμμή λέγοντας ότι όποιος αρνείται την επιστήμη δεν μπορεί να παρέχει υπηρεσίες υγείας.