Συνεχίζεται, αύριο το πρωί στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη – ο οποίος κατηγορείται για τέσσερις συνολικά βιασμούς, τριών ανηλίκων και ενός ενήλικα – με την εξέταση του δεύτερου μηνυτή, ενός 24χρονου σήμερα άνδρα, αιγυπτιακής καταγωγής. Ο συγκεκριμένος βιασμός, σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, έλαβε χώρα σε ξενοδοχείο της Παλαιάς Επιδαύρου, το 2015, όταν εκείνος ήταν 17 ετών.

Ο κατηγορούμενος, φέρεται να ταξίδεψε με το αυτοκίνητό του, μαζί με τον 17χρονο και άλλον ένα φίλο του, στην Αρχαία Επίδαυρο προκειμένου να παρακολουθήσουν μια θεατρική παράσταση, το τριήμερο 24 με 26 Ιουλίου του 2015. Σημειώνεται, πως αρχικά ο μηνυτής είχε καταθέσει πως το ταξίδι πραγματοποιήθηκε στις αρχές Αυγούστου ενώ στη συνέχεια άλλαξε την κατάθεσή του όσον αφορά στις επίμαχες ημερομηνίες ισχυριζόμενος πως είχε κάνει λάθος και πως επιβεβαίωσε την πραγματική χρονική περίοδο του ταξιδιού μιλώντας με τον φίλο του που ήταν μαζί τους.

Ο 17χρονος τότε, νεαρός άνδρας, γνωριζόταν με τον Δημήτρη Λιγνάδη, είχε εμφανιστεί σε παραστάσεις του ενώ είχε φιλοξενηθεί και στο σπίτι του για ένα σύντομο χρονικό διάστημα.

«Εγώ μαζί με άλλους δύο φίλους μου ηλικίας 16 ετών, ήμασταν «τα παιδιά του Λιγνάδη». Αυτό μάς έκανε να αισθανόμαστε στην εφηβική μας ηλικία σπουδαίοι, ξεχωριστοί και σημαντικοί», ανέφερε ο 17χρονος στην αρχική του κατάθεση συμπληρώνοντας: «Εκμεταλλευόταν τις συναισθηματικές μας ανάγκες και την έλλειψη στήριξης από το οικογενειακό μας περιβάλλον, μάς χρησιμοποιούσε για να διενεργεί γενετήσιες πράξεις μαζί μας». Ο αιγυπτικακής καταγωγής νεαρός άνδρας παραδέχεται πως είχε εμπλακεί σε κάποιες ερωτικές περιπτύξεις με τον κατηγορούμενο ο οποίος με έναν από τους ανήλικους φίλους του «είχε κάνει πρωκτικό σεξ».

Όσον αφορά, τον καταγγελλόμενο βιασμό του στην Επίδαυρο ισχυρίζεται πως συνέβη κατά την τελευταία νύχτα της διαμονής τους σε ξενοδοχείο της περιοχής, το οποίο έχει κατονομάσει και περιγράψει, ξημερώματα της 26ης Ιουλίου του 2015. Ειδικότερα, περιγράφει πως ενώ κοιμόταν ο Δημήτρης Λιγνάδης τον ακινητοποίησε εκμεταλλευόμενος το σωματικό του βάρος και τον εξανάγκασε σε πρωκτολειχία ενώ είχε αντιληφθεί πως ήταν κάτι που δεν επιθυμούσε, μέχρι να φθάσει σε ερωτική κορύφωση.

Ο μηνυτής έχει παραδώσει στις αρχές και κάποιες κοινές φωτογραφίες του με τον Δημήτρη Λιγνάδη τις οποίες ο δεύτερος τον απείλησε να μην δημοσιοποιήσει ποτέ: «Ο Λιγνάδης με είχε απειλήσει ότι εάν δημοσιευόταν φωτογραφία μου μαζί του, θα ερχόταν μια πρώην του να μου ρίξει οξύ στο πρόσωπο».

Σύμφωνα πάντα με την μαρτυρία του ίδιου, ο βιασμός του στην Επίδαυρο στάθηκε η αφορμή να απομακρυνθεί για ένα διάστημα από τον σκηνοθέτη όταν όμως εκείνος του διαμήνυσε μέσω ενός φίλου του πως εάν δεν εμφανιστεί στην παράσταση που έπαιζε τότε θα τον χώριζε οριστικά, ο 17χρονος υπάκουσε. «Εγώ στα 17 μου, δεν είχα στήριξη από την οικογένειά μου στο οτιδήποτε. Ο Λιγνάδης το ήξερε αυτό και το εκμεταλλευόταν. Ήξερε πώς να επηρεάζει τη συμπεριφορά μου και να με χειραγωγεί» έχει καταθέσει ο ίδιος προσθέτοντας ότι κατά την διάρκεια της 20μερης διαμονής του στο σπίτι του τον προσέβαλε και τον υποτιμούσε γι’ αυτό και αποφάσισε να φύγει.