Άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών, συνέλαβαν με δυσκολία δύο Έλληνες ηλικίας 30 και 38 χρόνων, που καλλιεργούσαν χασισόδεντρα και διακινούσαν την παραγωγή τους στη Σάμο, καθώς προέβαλαν αντίσταση, κατά τη διαδικασία σύλληψης.

Στην αρχή εντοπίστηκε ο 30χρονος, σε περιοχή της Δυτικής Σάμου, ο οποίος προέβαλε αντίσταση όταν πήγαν να του κάνουν σωματικό έλεγχο. Όταν ακινητοποιήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης. Όμως, σε έρευνα που ακολούθησε στην κατοικία του, βρέθηκαν τέσσερα δοχεία που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους ενός κιλού και 297 γραμμαρίων, πέντε δενδρύλλια ύψους 15 ως 25 εκατοστών που καλλιεργούσε μέσα σε γλάστρες, εξοπλισμός για την καλλιέργεια με λάμπα πυρακτώσεως, μετασχηματιστή, χρονοδιακόπτη ρεύματος και μια ηλεκτρονική ζυγαριά.

Στη διαδικασία της προανάκρισης, εξακριβώθηκε η εμπλοκή του 38χρονου, ο οποίος εντοπίστηκε στην ίδια περιοχή και προσπάθησε με τη σειρά του να αντισταθεί στους αστυνομικούς, χωρίς να τα καταφέρει. Στο σπίτι του, κατασχέθηκαν τρεις γλάστρες στις οποίες είχε φυτέψει σπόρους κάνναβης, άλλοι 17 σπόροι κάνναβης, μια συσκευή φωτισμού που χρησιμοποιούσε για την καλλιέργεια, ένας θρυμματοποιητής και ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 12,5 γραμμαρίων.

Εις βάρος των δυο συλληφθέντων, σχηματίστηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για καλλιέργεια, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών και βία κατά υπαλλήλων και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σάμου.