Πέρα από τις τρεις καταθέσεις φωτιά που “καίνε” την Ρούλα Πισπιρίγκου και φυσικά τις τοξικολογικές εξετάσεις που αποκάλυψαν την αλήθεια, στο φως έρχονται σταδιακά και άλλα στοιχεία που μπήκαν στο φάκελο και οδήγησαν στην σύλληψη της 33χρονης δείχνοντάς την ως δολοφόνο του παιδιού της.

Σύμφωνα με πληροφορίες προκείπτει ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου ήθελε να έχει τον πρώτο λόγο και στην χορήγηση φαρμάκων και σίτισης από γαστροστομία, όπως περιγράφουν σε καταθέσεις τους γιατροί και νοσηλευτές του Νοσοκομείου Παίδων.

Τα διαδοχικά επεισόδια του παιδιού, μάλιστα, έκαναν Διευθύντρια του νοσοκομείου να δώσει εντολή η χορήγηση των φαρμάκων να γίνεται αποκλειστικά από τις νοσηλεύτριες και όχι από την μητέρα.

Από την αστυνομική έρευνα και τις καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών προκύπτει ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου ήξερε όλη την φαρμακευτική αγωγή της Τζωρτζίνας, αναλυτικά, και την έδινε και μόνη της από την γαστροστομία και ενδοφλέβια. «Τα έχω τα φάρμακα και ξέρω να τα δίνω» έλεγε στο νοσηλευτικό προσωπικό. Ήταν εξοικειωμένη με την φαρμακευτική αγωγή και έδινε την εντύπωση ότι ήθελε να έχει τον «πρώτο λόγο» σε αυτή και στην χορήγησή της, όπως περιγράφουν γιατροί και νοσηλευτές. Μάλιστα σε μια περίπτωση, όπως καταθέτει νοσηλεύτρια, της… υποδείκνυε πώς να δώσει ένα φάρμακο από την γαστροστομία, με την νοσηλεύτρια να δυσανασχετεί και να απαντά πως γνωρίζει πώς να το κάνει και έχει μεγάλη εμπειρία σε αυτό.

Διευθύντρια του νοσοκομείου Παίδων, ομάδα γιατρών της οποίας είχε αναλάβει τις εξετάσεις της Τζωρτζίνας, ανέφερε ότι το δεύτερο 24ωρο μετά την εισαγωγή του παιδιού δεν είχε προκύψει κανένα πρόβλημα από τις εξετάσεις του και έδωσε άδεια να ξεκινήσει η σίτιση του, η όποια είχε διακοπεί από το νοσοκομείο της Πάτρας λόγω των περιστατικών που είχε. Μόλις ξεκίνησε η σίτιση του μέσω γαστροστομίας, άρχισε πάλι να έχει επεισόδια και ζητήθηκε η εκ νέου διακοπή της. Επειδή όλα αυτά φάνηκαν περίεργα στην Διευθύντρια του νοσοκομείου έδωσε εντολή η χορήγηση των φαρμάκων να γίνεται αποκλειστικά από τις νοσηλεύτριες και όχι από την μητέρα.

Επίσης διαπίστωσαν ότι τον ένα μήνα που η Τζωρτζίνα νοσηλευόταν στην ΜΕΘ του Ωνασείου, απομονωμένη από την μητέρα, δεν είχε υπάρξει κανένα επεισόδιο που περιέγραφε η 33χρονη, παρά μόνο ένα εξαιτίας ενδονοσοκομειακού μικροβίου που την είχε προσβάλει κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της στο νοσοκομείο της Πάτρας. Μόλις πήγαινε σε δωμάτιο όπου είχε πρόσβαση η μητέρα, ξεκινούσαν τα επεισόδια, αναφέρουν χαρακτηριστικά οι αστυνομικοί.

Σε ένα από τα τρία επεισόδια σπασμών και μυδρίασης που είχε το 9χρονο στο νοσοκομείο Παίδων την δεύτερη μέρα από την εισαγωγή της, ήταν παρούσα νευρολόγος του νοσοκομείου, οι οποία δεν διαπίστωσε χαρακτηριστικά ενός επιληπτικού επεισοδίου, ενώ και το μηχάνημα δεν το είχε καταγράψει ως τέτοιο. Εκ των υστέρων διαπιστώνεται πως αυτά τα επεισόδια ήταν απόρροια των ανεπιθύμητων παρενεργειών της χορήγησης κεταμίνης.