Ο Απόστολος Λύτρας είναι ο άνθρωπος που έζησε από πολύ κοντά τους γονείς των τριών παιδιών από την Πάτρα, ενώ διέκρινε, όπως είπε, ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου και ο Μάνος Δασκαλάκης δεν είχαν κοινές απόψεις για τους θανάτους των παιδιών τους.

«Αυτός ήταν και ο λόγος που άφησα την υπόθεση» είπε μεταξύ άλλων στον Alpha. Υπογράμμισε πως ο Μάνος Δασκαλάκης τον είχε ενημερώσει πως δεν θα στηρίξει την Ρούλα Πισπιρίγκου, σε περίπτωση που κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία.

Έτσι, η σημερινή του δήλωση στην εφημερίδα «Μπαμ στο ρεπορτάζ» δεν ήταν έκπληξη για τον έμπειρο δικηγόρο.

Ο Απόστολος Λύτρας εξήγησε το λόγο που αποχώρησε από την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγου λέγοντας πως: «Ήμουν ο τελευταίος άνθρωπος που μίλησε με την Ρούλα Πισπιρίγκου πριν συλληφθεί. Την ενημέρωσα πως δεν θα συνεχίσω μαζί της. Της είπα πως από τη στιγμή που ο Μάνος Δασκαλάκης διαφοροποιείται και ξέρω πράγματα τόσο για εκείνον όσο και για εσένα, δεν είναι σωστό να αναλάβω την υπεράσπισή σου.

Δεν ήταν δυνατόν από τη στιγμή που τους είχα και τους δύο, ξαφνικά να έχω μόνο την Ρούλα Πισπιρίγκου, που θα βρεθεί αντιμέτωπη στα δικαστήρια με τον Μάνο Δασκαλάκη».

Η απάντηση του Λύτρα σε όσους έκαναν λόγο για «φόβο» του δικηγόρου για την εξέλιξη της υπόθεσης
Ο ποινικολόγος θέλησε να απαντήσει σε όσους αφήνουν να εννοηθεί πως εγκατέλειψε τη Ρούλα Πισπιρίγκου επειδή φοβήθηκε για την έκβαση της υπόθεσης.

«Το ακούω και από συναδέλφους μου και πραγματικά μένω έκπληκτος. Ο λόγος που δεν συνέχισα με την Ρούλα Πισπιρίγκου είναι αυτός που σας είπα. Προβλέπω ότι στα δικαστήρια ο ένας θα βρεθεί απέναντι στον άλλον»