Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ξεκαθάρισε πως όσο διαρκεί η πανδημία, «οι υγειονομικοί που δεν έχουν εμβολιαστεί δεν μπορεί να παρέχουν υπηρεσίες στο ΕΣΥ».

Για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, ανέφερε ο υπουργός Υγείας απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνου Μπούμπα, η αναστολή εργασίας τους από το ΕΣΥ «είναι απόλυτα δική τους επιλογή», προσθέτοντας: «H βούλησή μας είναι σαφής. Όσο τουλάχιστον διαρκεί η πανδημία, οι υγειονομικοί που δεν έχουν εμβολιαστεί δεν μπορεί να παρέχουν υπηρεσίες στο ΕΣΥ» και αυτό «θα εξαντληθεί και τους το λέμε ξεκάθαρα».

O κ. Πλεύρης τόνισε ακόμη πως οι υγειονομικοί που δεν πιστεύουν στα εμβόλια, «δεν πιστεύουν στην ίδια την επιστήμη τους», αλλά και στην ευθύνη τους απέναντι στην κοινωνία που πρέπει να εμβολιαστεί για να προστατευτεί. Πρόσθεσε πως έχουμε ζητήσει να είναι εμβολιασμένοι έστω με δύο δόσεις και όχι υποχρεωτικά και με την τρίτη ενισχυτική δόση.

Ο υπουργός Υγείας, προσδιόρισε ως αλχημεία την άποψη που έχει ακουστεί ότι το 40% των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ είναι εμβολιασμένοι, ενώ αντίθετα, τα 2/3 των διασωληνωμένων είναι ανεμβολίαστοι.

Όσον αφορά τους εργαζόμενους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στα νοσοκομεία, ο κ. Πλεύρης ανέφερε, ότι όπως έχει πει θα γίνουν διαγωνισμοί από τα νοσοκομεία με συγκεκριμένα κριτήρια και μέχρι τότε θα υπάρχουν τρίμηνες συμβάσεις και ανανεώσεις ώστε να μην υπάρξει κανένα κενό στα νοσοκομεία.