Στο περιοδικό «Mytv» έδωσε συνέντευξη ο Γιάννης Καπετάνιος, μιλώντας  για την αποχή του από την τηλεόραση, αλλά και την πικρία που νιώθει, καθώς δεν τον φώναξαν να παίξει στη σειρά «Κόκκινο δωμάτιο».

Όσον αφορά την αποχή του από την τηλεόραση ο ηθοποιός εξήγησε: «Επιλογή σου δεν είναι ποτέ. Το δοκίμασα. Απλά υπάρχουν και τα κυκλώματα, που λέμε, και οι παρέες, όπως είναι και η δική μας παρέα ως ομάδα. Δεν με φώναξε ποτέ κανένας και δεν πήγα. Έχω κάνει σειρές, αλλά πάντα με φίλους. Στον Γιάννη Μπέζο εγώ πρότεινα να μπω στη σειρά «Της Ελλάδος τα παιδιά» και έτσι έγραψαν το ρόλο μου και ακόμη με φωνάζουν Καραβανέα. Και στο «Θα σε δω στο πλοίο», ο σκηνοθέτης Κώστας Κιμούλης μού πρότεινε το ρόλο, που είμαστε φίλοι».

Απαντώντας σε ερώτηση αν του έχει λείψει η τηλεόραση, ο ηθοποιός είπε:  «Με αυτές τις ομάδες, ναι. Η άλλη τηλεόραση δεν με ενδιαφέρει, να παίξω με κάποιον που δεν θέλω. Παραδείγματος χάριν, στο «Κόκκινο δωμάτιο» πέρασε όλο το ελληνικό θέατρο, όλος ο κόσμος, μόνο εγώ δεν πήγα. Δεν με φώναξε κανείς».

Ο Γιάννης Καπετάνιος, εξέφρασε τέλος την πικρία του: «Όταν έχεις έναν ηθοποιό που ο κόσμος τον αγαπάει, εγώ φταίω που δεν με φωνάζουν; Δεν έχω πειράξει και δεν έχω τσακωθεί ποτέ με κανέναν».