«Θέλω να σας πω ότι ποτέ δεν έχω πειράξει κανένα μου παιδί, έχω χάσει 3 παιδιά και έχω βρεθεί σε αυτή τη θέση άδικα. Θέλω να πάω στα παιδιά μου. Πριν βρεθώ σε αυτή τη θέση έπρεπε να έχει γίνει μια καλύτερη έρευνα» είπε στην ανακρίτρια.

Οπως προκύπτει από την απολογία που φέρνει στο φως το eReportaz, η Ρούλα Πισπιρίγκου είπε πως κοιμόταν μαζί με την Τζωρτζίνα στις 8 Απριλίου 2021 και έτρεμε το σώμα της (…) και «στο σπίτι εκείνη την ώρα ήταν η αδερφή μου, η μητέρα μου, και ο πατριός μου. Συζητήσαμε όλοι μαζί με το παιδί και μας έκανε παράπονα για έντονο πόνο στην αριστερή πλευρά της πλάτης του σαν να είχε βόμβα επάνω της και ότι είχε και πονόκοιλο».

Ακολουθεί ολόκληρη η απολογία της Πισπιρίγκου που δημοσιεύει το eReportaz:
«Αρνούμαι τη κατηγορία. Αναφέρομαι στο από 04-04-2022 απολογητικό μου υπόμνημα, το περιεχόμενο του οποίου επιβεβαιώνω και ενώπιόν σας ως αληθές και διευκρινιστικά σε όσα με ρωτάτε σας απαντάω ως εξής.

ΕΡ. Πως ξεκίνησε η σχέση με το σύζυγό σας (περιγράψτε μας τη γνωριμία σας, το γάμο σας και τη συμβίωσή σας);
ΑΠ. Γνωριστήκαμε το έτος 2013 σε αγώνα ποδόσφαιρου. Παντρευτήκαμε το έτος 2013 και το ίδιο έτος γεννήθηκε και η Τζωρτζίνα. Το έτος 2015 γεννήθηκε η Μαλαίνα και το έτος 2018 αρρώστησε από λευχαιμία και κατέληξε στο νοσοκομείο ΕΛΠΙΔΑ.
EP. Κατέληξε εξαιτίας της λευχαιμίας;
ΑΠ. ΌΧΙ.
ΕΡ. Για ποιο λόγο κατέληξε;
ΑΠ. Η ιατροδικαστική της έλεγε ότι κατέληξε από ηπατική ανεπάρκεια, εμείς όμως κάναμε τις νόμιμες ενέργειες και αμφισβητήσαμε το ιατρικό αυτό πόρισμα. Το έτος 2021 γεννήθηκε το μωράκι μας, δεν το είχαμε βαφτίσει αλλά το λέγαμε Ίριδα, το οποίο κατέληξε 6 μηνών στη κούνια του σπιτιού μας από υποπλασία αγενεσία φλεβόκομβου.
ΕΡ. Μέσα από όλα αυτά τα χτυπήματα που σας έδωσε η μοίρα, πως διαμορφώθηκε η συζυγική σχέση σας και πως επηρέασε την έγγαμη συμβίωσή σας;
ΑΠ. Μέχρι τον θάνατο της Μαλαίνας το έτος 2018, ήμασταν μια χαρά, αλλά μετά τον θάνατό της άρχισαν τα σκαμπανεβάσματα.
EP. Όταν λέτε σκαμπανεβάσματα τι εννοείτε;
ΑΠ. Εννοώ τα συνηθισμένα που έχουν όλα τα ζευγάρια, δηλαδή ο Μάνος έφευγε κα μετά ερχόταν στο σπίτι. Και ενώ επίσης έχω φύγει από το σπίτι και εγώ επίσης.
ΕΡ. Αυτές τις κρίσεις στο γάμο σας πως τις αντιμετωπίζατε;
ΑΠ. Όπως όλος ο κόσμος. Υπήρχε ένταση, κλάμα, παρακάλι, γιατί υπήρχαν συναισθήματα. Υπήρχαν όμως και τα παιδιά μας και αυτά ήταν πάντα ο συνδετικός μας κρίκος.
ΕΡ. Και οι δύο αντιδρούσατε το ίδιο σε αυτές τις κρίσεις;
ΑΠ. Όχι το ίδιο. Εγώ ήμουν πιο συναισθηματική, ενώ ο σύζυγός μου θα μπορούσα να πω ότι είχε πιο βαριά συμπεριφορά. Ο χαρακτήρας μου είναι έτσι. Εκφράζομαι περισσότερο όποιο συναίσθημα και να έχω, απλά δεν το εκφράζω δημόσια.
ΕΡ. Πότε η Τζωρτζίνα άρχισε να εμφανίζει προβλήματα υγείας;
ΑΠ. Μέχρι την ηλικία των 8 ετών ήταν ένα υγιέστατο παιδί. Στις 08-04-2021 κοιμόμασταν μαζί, μετά ξύπνησε στον ύπνο της και άρχισε να τρέμει σε όλο το σώμα της. Τότε εγώ τη σκούντησα για να τη ξυπνήσω. Της λέω ‘τι έγινε μου λέει ‘μαμά δεν έχω καταλάβει κάτι’. Μετά από 10 λεπτά το ξαναπαθαίνει και τι ρωτάω αν είναι καλά ή εάν είδε κάποιον εφιάλτη και μετά ανοίγω το φως και είδα κοντά στο πάνω χείλος της ελαφρώς να έχει κοκκινίσει. Στο σπίτι εκείνη την ώρα ήταν η αδελφή μου, η μητέρα μου και ο πατριός μου. Συζητήσαμε όλοι μαζί με το παιδί και μας έκανε παράπονα για έντονο πόνο στην αριστερή πλευρά της πλάτης του σαν να είχε βόμβα επάνω της και ότι είχε και πονόκοιλο. Μετά την πήγαμε στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο.
ΕΡ. Ο πατέρας της που ήταν κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης της Τζωρτζίνας;
ΑΠ. Ήταν στη μητέρα του.
EP. Ήταν περίοδος που ήσασταν σε διάσταση;
ΑΠ. Ναι, ήταν μια από τις περιόδους κρίσεων που βιώναμε κατά την διάρκεια του γάμου μας.
EP. Τι συνέβη κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο;
ΑΠ. Φθάσαμε εκεί, πήγαμε στα εξωτερικά ιατρεία, όπου έτυχε υπηρεσία εκείνη την ημέρα να έχει η γιατρός που είχε παραλάβει και την άλλη κόρη μου την 6 μηνών Ἰρίδα, όταν μεταφέρθηκε μέσω ΕΚΑΒ από το σπίτι στο νοσοκομείο και διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Η συγκεκριμένη γιατρός παρέλαβε και τη Τζωρτζίνα και τη κρατήσανε για προληπτικούς λόγους, λόγω οικογενειακού ιστορικού, μιας και οι 2 αδελφές της είχαν προαποβιώσει. Ενημέρωσα και τον πατέρα της Τζωρτζίνας, ο οποίος ήρθε αμέσως στο νοσοκομείο Νοσηλεύτηκε το παιδί ένα 24ωρο και μετά είπαν ότι θα της έδιναν εξιτήριο. Θεώρησαν οι γιατροί ότι το επεισόδιο της Τζωρτζίνας είναι ψυχολογικά γιατί δεν είχε ακόμα εκφράσει τα συναισθήματα της για τους θανάτους των μικρότερων αδελφών της. Μάλιστα οι γιατροί είχαν προβεί σε όλες τις εξετάσεις και δεν είχαν βρει κάτι παθολογικό. Όταν μας ανακοίνωσαν το εξιτήριο η Τζωρτζίνα έκανε εμετό.
ΕΡ. Ήσασταν και οι 2 γονείς εκεί όταν σας ανακοίνωσαν το εξιτήριο;
ΑΠ. Όχι, ήμουν μόνο εγώ. Μετά τον εμετό της Τζωρτζίνας, οι γιατροί δεν της έδωσαν εξιτήριο και σταμάτησαν τη σίτιση, της έβαλαν ορό και έκανε υπέρηχο άνω κάτω κοιλίας, ο οποίος έδειξε ότι έχει διογκωμένους μεσεντέριους λεμφαδένες. Οι γιατροί απέδωσαν τον εμετό και τα ευρήματα από τον υπέρηχο σε γαστρεντερίτιδα Την μικρή την είχαν συνδέσει σε ένα μηχάνημα οξυμέτρου που έδειχνε σφύξεις και οξυγόνο. Όσο το παιδί ήταν ξαπλωμένο στο κρεβάτι έβγαζε κάποιο είδος βήχα από το λαιμό σα να πνίγεται. Ανασηκωνόταν από το κρεβάτι ελαφρώς, έκανε εμετό, είχε βήχα, γινόταν ωχρή στο πρόσωπο και μελάνιαζε στα χείλη. Κάναμε ακτινογραφία θώρακος, που έδειξε κάποια ευρήματα. Στην ακτινογραφία ήταν μπροστά και ο μπαμπάς της, τον οποίον είχα ειδοποιήσει πάλι και είχε έρθει για την εξέταση του παιδιού. Τα ευρήματα της ακτινογραφίας αποδόθηκαν κατά τους γιατρούς σε αρχή βρογχοπνευμονίας. Ωστόσο οι εργαστηριακές της εξετάσεις είχαν επιδείνωση, γιατί τα λευκά αιμοσφαίρια ανέβαιναν έως 27.100. Το παιδί συνέχεια παραπονιόταν ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει και ότι την πονάει η κοιλιά της. Ήρθε παιδοχειρουργός να την εξετάσει και μας είπε μόνο ότι έχει μια ευαισθησία στη κοιλιά και τίποτα παραπάνω.
H πρώτη ανακοπή
Συνεχίζει η κατηγορούμενη στην κατάθεσή της: «Όσα σας έχω περιγράψει μέχρι στιγμής, δηλαδή οι ιατρικές πράξεις, έγιναν από τις 08 04-2021 έως τις 11-04-2021. Την ημέρα της ανακοπής, στις 11-04-2021, το παιδί ήταν μαζί με τον μπαμπά του. Εγώ είχα από το νοσοκομείο και πήγα σπίτι για να ξεκουραστώ λίγο. Από ότι μου είπε ο σύζυγος, όσο έλειπα, το παιδί εξακολουθούσε να παραπονείται για κοιλιακό πόνο και κατά διαστήματα έπεφτε το οξυγόνο της . Επιστρέφω και εγώ εντωμεταξύ στο νοσοκομείο και έπεσα δίπλα της για να ξεκουραστεί και να κοιμηθεί. Αποκοιμήθηκε στην αγκαλιά μου και μετά εγώ σηκώθηκα για να βλέπω το μόνιτορ του οξυμέτρου.

Αυτό έγινε γιατί είχα άγχος εξαιτίας του προηγούμενου περιστατικού που είχα βιώσει με την Μαλένα. Μάλιστα εκείνη τη στιγμή ενώ μιλούσα με μια φίλη μου στο τηλέφωνο και της έλεγα ότι δε βγάζω άκρη στο νοσοκομείο αυτό και περιμένω την επόμενη ημέρα το πρωί να υπογράψω και να φύγουμε για το πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίο, τα μάτια μου ήταν στο μόνιτορ και λέω τότε στη φίλη μου ‘πάλι πέφτει το οξυγόνο και μου λέει “τρέξε να προλάβεις τους γιατρούς και της λέω ‘κλείσε’. Όταν πήγα λοιπόν να φωνάξω τους γιατρούς επειδή έπεφτε το οξυγόνο της Τζωρτζίνας, τη βλέπω να ανασηκώνεται από το κρεβάτι και να πέφτει απότομα πίσω. Αυτό θα μπορούσα να το περιγράψω ως μια προσπάθειά της να αναπνεύσει. Εγώ χτύπησα αμέσως το κουδούνι και βγήκα στο διάδρομο αναζητώντας βοήθεια από του γιατρούς.

Σε αυτή την ερώτηση της ανακρίτριας δεν μπόρεσε να απαντήσει

Η Ρούλα Πισπιρίγκου φαίνεται να μην έδωσε επαρκείς εξηγήσεις σε μια από τις ερωτήσεις της ανακρίτριας κατά την απολογία της μετά τη σύλληψή της για τη δολοφονία της κόρης της Τζωρτζίνας.

Σύμφωνα με το Star, η 33χρονη μητέρα των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα, δεν έδωσε εξηγήσεις για τον λόγο που το οξύμετρο της Τζωρτζίνας δεν χτύπησε, όταν το κορίτσι εκδήλωσε το θανατηφόρο επεισόδιο.

Συγκεκριμένα, η ανακρίτρια τη ρώτησε πώς εξηγεί ότι δεν ακούστηκε ο ήχος του οξύμετρου στη στάση των νοσηλευτών και εκείνη έδωσε την ακόλουθη απάντηση: «Αυτό που έχω να πω ότι το οξύμετρο αυτό είναι απλό οξύμετρο και ακούγεται μόνο στον θάλαμο και δεν υπάρχει μετάδοση του ήχου στη στάση νοσηλευτών. Όσο ήμουν εγώ στο δωμάτιο δεν άκουσα τον ήχο του οξύμετρου. Άλλωστε δεν είχαν πέσει ακόμα πολύ οι σφίξεις του παιδιού. Από εκεί και μετά δεν μπορώ να ξέρω τι έγινε, όταν γιατροί και νοσηλευτές μπήκαν στο δωμάτιο. Αυτό το αναφέρω με την έννοια ότι ήταν μια στιγμής έντασης και βέβαια δεν πιστεύω ότι έγινε κάτι με δόλο».

Τι ανέφερε το διαβιβαστικό της αστυνομίας για το οξύμετρο
Υπενθυμίζεται ότι στο διαβιβαστικό της αστυνομίας επισημαίνεται ότι, «κατά την είσοδό τους στον θάλαμο είδαν ότι το παιδί είχε στροφή κεφαλής στα αριστερά, περί στοματική κυάνωση και ήταν απνοϊκό με βραδυκαρδία, ενώ τόσο η γιατρός όσο και η νοσηλεύτρια παρατήρησαν ότι το οξύμετρο που ήταν συνδεδεμένο στο παιδί δεν ακουγόταν ο χαρακτηριστικός ήχος που ακούγεται σε περίπτωση που το οξυγόνο και οι σφίξεις πέσουν κάτω από το καθορισμένο όριο».