Ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίκου, Όθωνας Παπαδόπουλος, λίγο μετά την συνάντηση που είχε με την 33χρονη κατηγορούμενη στις φυλακές Κορυδαλλού εξήγησε σύμφωνα με τα όσα του είπε η εντολέας του το λόγο που η Τζωρτζίνα θαύτηκε με το τάμπλετ.

“Η Τζωρτζίνα θάφτηκε με το τάμπλετ της, γιατί ήταν το αγαπημένο της αντικείμενο”, υποστήριξε στην εκπομπή «Tlive»

Σύμφωνα με τον ίδιο, τόσο οι δύο γονείς, όσο και ο ευρύτερος οικογενειακός κύκλος, αποφάσισαν να τοποθετήσουν την συγκεκριμένη ηλεκτρονική συσκευή στο τάφο του παιδιού. Μάλιστα, σημείωσε πως το μόνο που περιλαμβάνει το τάμπλετ, είναι «κινούμενα σχέδια και εκπομπές που παρακολουθούσε το μωρό».

«Όλα τα παιδιά τάφηκαν με αγαπημένα τους αντικείμενα. Ήταν το πιο αγαπημένο της αντικείμενο, δεν είναι κάτι αφύσικο. Ήταν επιλογή των γονιών της και συνολικά όλης της οικογένειας, δηλαδή και του ευρύτερου κοινωνικού κύκλου», είπε χαρακτηριστικά για την υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών στη Πάτρα. «Θα είχε ένα ενδιαφέρον να ελεγχθεί, γιατί περιλαμβάνει κινούμενα σχέδια και εκπομπές που παρακολουθούσε το μωρό. Περνούσε πολλές ώρες την ημέρα με το αντικείμενο αυτό και έτσι προέκυψε η απόφαση, να το τοποθετήσουν, για να το έχει μαζί της», πρόσθεσε.

«Δεν μπορεί να δικαιολογήσει την κεταμίνη»

Ο Όθωνας Παπαδόπουλος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη συνομιλία που είχε με την Ρούλα Πισπιρίγκου για την κεταμίνη, που εντοπίστηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας και είπε, ότι η 33χρονη δεν μπορεί να εξηγήσει ή δικαιολογήσει το γεγονός. Παράλληλα, δήλωσε ότι η τοξικολογική εξέταση, δεν περιλαμβάνει ουσίες που αναμένονταν να εντοπιστούν, ενώ περιλαμβάνει την ουσία για την οποία «φέρεται να έχουν καταθέσει ότι δεν έχει χορηγηθεί ποτέ».

«Δεν μπορεί να δώσει κάποια εκδοχή ή να δικαιολογήσει. Το μόνο που ξέρει και δηλώνει, είναι ότι δεν το έκανε η ίδια. Υπάρχει δρόμος για την ακριβή ώρα θανάτου, τον ιατρικό χειρισμό και της τοξικολογικής εξέτασης, που θα έπρεπε να περιλαμβάνουν ουσίες με βάση τις καταθέσεις των γιατρών. Αντίθετα, περιλαμβάνει ουσία, για την οποία φέρεται να έχουν καταθέσει, ότι δεν έχει χορηγηθεί ποτέ», είπε χαρακτηριστικά στη τοποθέτηση του.