Ξεκινάει αύριο η δίκη για την άγρια δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν Κράουτς πριν από περίπου 10 μήνες μέσα στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά από τα χέρια του ίδιου της του συζύγου που όχι απλά την σκότωσε αλλά επιχείρησε να ξεγελάσει και τις αρχές στήνοντας ένα σκηνικό ληστείας και επί ένα και πλέον μήνα έπαιζε θέατρο προσπαθώντας να ξεγελάσει άπαντες

Καθώς η Καρολάιν είχε και βρετανική καταγωγή το άγριο αυτό έγκλημα με τη δολοφονία της 20χρονης και του σκύλου της απασχόλησε όχι μόνο τα ελληνικά αλλά και τα βρετανικά ΜΜΕ.

Ο πατέρας της Καρολάιν μίλησε στην Daily Mail ενόψει της έναρξης του δικαστηρίου και μεταξύ άλλων χαρακτήρισε τον συζυγοκτόνο πιλότο Μπάμπη Αναγνωστοπουλο «νυφίτσα».

Η υπερασπιστική γραμμή του δολοφόνου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου: Με εκνεύρισε και… φοβήθηκα

Αφορμή η υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ο οποίος αναμένεται να υποστηρίξει στο δικαστήριο ότι προκλήθηκε από την Καρολάιν καθώς κακομεταχειρίστηκε το μωρό τους, τη μικρή Λυδία και ότι ενήργησε σε αυτοάμυνα λόγω των ικανοτήτων της στις πολεμικές τέχνες. Ολα αυτά μάταια βέβαια αφού έχει γίνει σαφές το προηγούμενο διάστημα ότι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος σκότωσε την Καρολάιν στον ύπνο της.

Ο συντετριμμένος πατέρας της Καρολάιν, Ντέιβιντ Κράουτς, δεν θα παραβρεθεί στη δίκη, καθώς είναι άρρωστος, αλλά η μητέρα της, Susan Dela Cuesta, θα είναι εκεί και αναμένεται να δώσει στοιχεία κατά τη διάρκεια της δίκης.

Ο δικηγόρος του Αναγνωστόπουλου επιβεβαίωσε στη MailOnline ότι η υπερασπιστική του γραμμή θα κινηθεί εν πολλοίς στον ισχυρισμό ότι η Καρολάιν του προκάλεσε μια «κρίση οργής» αφού έσπρωξε βίαια την κούνια στην οποία κοιμόταν η 11 μηνών τότε κόρη τους Λυδία.

Καμία τύχη δεν θα έχουν οι ισχυρισμοί του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου

Ο κ. Κράουτς, 78 ετών, συνταξιούχος μηχανικός που γεννήθηκε στο Λίβερπουλ, εμφανίστηκε εξαγριωμένος στη Daily Mail: «Καταλαβαίνω ότι ο Μπάμπης θα υποστηρίξει ως γραμμή υπεράσπισής του ότι προκλήθηκε από την Καρολάιν και ότι ενήργησε σε αυτοάμυνα.Θα επικαλεστεί επίσης τις ικανότητές της στις πολεμικές τέχνες. Οι ισχυρισμοί αυτοί δεν θα έχουν επιτυχία και ανταπόκριση καθώς η Καρολάιν κοιμόταν ήδη επί αρκετές ώρες όταν τη σκότωσε».

Και πρόσθεσε: «Μακάρι να μπορούσα να πιάσω στα χέρια μου τη μικρή νυφίτσα».

Ο πατέρας της Καρολάιν πέρυσι, σε μια από τις πρώτες συνεντεύξεις του στην Dail Mail, είχε πει ότι θα τίναζε στον αέρα τα μυαλά του Μπάμη στην κηδεία, αν τότε γνώριζε ότι εκείνος είχε σκοτώσει την Καρολάιν. Υπενθυμίζεται ότι ο Μπάμπης με το μωρό αγκαλιά είχε παραβρεθεί στην κηδεία της Καρολάιν, δήθεν κλαίγοντας και πενθώντας και ζητώντας παράλληλα να βρεθούν οι ένοχοι, ενώ ο ίδιος την είχε σκοτώσει με τα ίδια του χέρια μερικές ώρες πριν.

 

Σίγουρα θα επιβληθούν ισόβια στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο

Μιλώντας για την επικείμενη δίκη, ο κ. Κράουτς δήλωσε: «Εδώ στην Ελλάδα, οι σύζυγοι συχνά λαμβάνουν σχετικά ελαφρές ποινές για τη δολοφονία των συζύγων τους, εάν μπορούν να αποδείξουν ότι προκλήθηκαν- κάτι που εξοργίζει σήμερα το γυναικείο κίνημα στην Ελλάδα. Είναι κάτι για το οποίο εργάζονται ενεργά, ασκώντας πιέσεις στους νομοθέτες και τους πολιτικούς. Ωστόσο, στην έκθεσή του ο εισαγγελέας υποστηρίζει ότι η Καρολάιν δολοφονήθηκε κατόπιν προσεκτικού σχεδιασμού, ότι κοιμόταν επί δυόμισι ώρες και ότι εκείνος βρισκόταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Φαίνεται αδιανόητο να του επιβληθεί ποινή μικρότερη από ισόβια κάθειρξη».

Στη δίκη θα υπάρχουν εννέα μάρτυρες κατηγορίας, μεταξύ των οποίων η Susan Dela Cuesta, η μητέρα της Καρολάιν, η ψυχολόγος που η Καρολάιν επισκεπτόταν με τον σύζυγό της, ο πρώην γείτονάς τους στο διπλανό σπίτι, ο ιατροδικαστής, τρεις αστυνομικοί και κάποιοι παιδικοί φίλοι της Καρολάιν.

Ο Αναγνωστόπουλος βασίζεται σε έξι μάρτυρες, συμπεριλαμβανομένων των γονιών του και ορισμένων φίλων του, για να τον βοηθήσουν να αποδείξει την άποψή του ότι ενήργησε εν «θερμώ».

Ισχυρίζεται επίσης ότι η Caroline έγινε πιο επιθετική μετά την αποβολή της.

Έπειτα από νομικές διαμάχες, ο Αναγνωστόπουλος κατηγορείται και για τη δολοφονία του αγαπημένου κουταβιού της Καρολάιν, αφού αρχικά κατηγορήθηκε για κακοποίηση ζώου.