Η νεαρή αθλήτρια η οποία κατηγορεί τον προπονητή της στην ιστιοπλοΐα ότι την βίασε ενώ ήταν ανήλικη ξεκίνησε την κατάθεση της μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας .

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας έκανε δεκτό το αίτημα της κοπέλας να καταθέσει κεκλεισμένων των θυρών «για να προστατευθεί η ψυχική της υγεία». Με το αίτημα συντάχθηκε τόσο η υπεράσπιση του κατηγορούμενου όσο και ο εισαγγελέας της έδρας επικαλούμενος «την ψυχική ταλαιπωρία της παθούσας». Οι πόρτες της δικαστικής αίθουσας θα ανοίξουν και πάλι για κοινό και δημοσιογράφους μετά την κατάθεση της καταγγέλλουσας και τους σχολιασμούς των δικηγόρων και των δυο πλευρών.

Ο κατηγορούμενος , ο οποίος είναι προσωρινά κρατούμενος από τον Ιανουάριο του 2021, ξέσπασε σε κλάματα στο άκουσμα του βαρύτατου κατηγορητηρίου που αντιμετωπίζει.

Στο πλευρό του οι γονείς του ενώ λίγα μέτρα από το εδώλιο καθόταν η νεαρή αθλήτρια.

Μέσω των συνηγόρων του, ο κατηγορούμενος έδωσε το στίγμα του σχετικά με την υπερασπιστική γραμμή την οποία θα ακολουθήσει. «Για την πράξη του βιασμού διατυπώνει ισχυρισμό πλήρους άρνησης της κατηγορίας. Ομολογεί πλήρως τις άλλες δύο πράξεις, τις γενετήσιες πράξεις με ανήλικο και κατάχρηση ανηλίκου στα πλαίσια των 12-14 ετών, ακριβώς όπως αποδίδεται η κατηγορία. Με σαφή γνώση της ηλικίας» ξεκαθάρισε ο συνήγορος του Θεόδωρος Μαντάς. Επιπλέον, η υπεράσπιση εστίασε σε δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο κατηγορούμενος έκανε λόγο για συναίνεση της παθούσας στον βιασμό. «Δεν νοείται συναίνεση σε βιασμό. Δεν έχουμε τέτοιον ισχυρισμό. Ο ανήλικος, ακριβώς λόγω της ανηλικότητάς του, δεν έχει τη βούληση να συναινέσει. Έχουμε ανήλικο, τελείωσε η ιστορία» σημείωσε ο συνήγορος υπεράσπιση