Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε σήμερα επιδρομή εναντίον θέσεων που ελέγχουν οι κυβερνητικές δυνάμεις σε περιοχές της κεντρικής Συρίας, μετέδωσε το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Το πρακτορείο δεν ανέφερε εάν η επιδρομή είχε θύματα.

H συριακή αντιαεροπορική άμυνα αντιμετώπισε “ισραηλινή αεροπορική επίθεση” σήμερα στην κεντρική περιφέρεια της χώρας, μετέδωσαν συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

“Ο ισραηλινός εχθρός πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή εναντίον συριακών θέσεων” σε αρκετές τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένης της Μασγιάφ που βρίσκεται στην κεντρική επαρχία Χάμα, ανέφερε το πρακτορείο χωρίς να δώσει διευκρινίσεις για τους επιδιωκόμενους στόχους.

Η συριακή αντιαεροπορική άμυνα ενεργοποιήθηκε, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η ισραηλινή αεροπορία στόχευσε αποθήκες όπλων και ερευνητικά κέντρα για την ανάπτυξη πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών που ανήκουν στη συριακή κυβέρνηση σε τρεις τοποθεσίες της επαρχίας Χάμα.

Αρκετές εκρήξεις ακούστηκαν σε αυτές τις περιοχές, πρόσθεσε η ΜΚΟ, η οποία διαθέτει εκτεταμένο δίκτυο πηγών στην εμπόλεμη χώρα.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, ιρανικές πολιτοφυλακές όπως και η λιβανική Χεζμπολάχ έχουν παρουσία στα τρία στοχευμένα σημεία που ελέγχονται από τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Το Ιράν και η Χεζμπολάχ, που βοηθούν στρατιωτικά τη Δαμασκό, είναι οι ορκισμένοι εχθροί του Ισραήλ, γειτονικής χώρας της Συρίας και του Λιβάνου.

Σύμφωνα με το SANA, τα ισραηλινά αεροσκάφη εκτόξευσαν τους πυραύλους τους ενώ πετούσαν πάνω από το έδαφος του βορείου Λιβάνου, στα σύνορα με τη Συρία.

Από την έναρξη του πολέμου στη Συρία το 2011, το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες αεροπορικές επιδρομές στη γειτονική του χώρα, στοχεύοντας θέσεις του συριακού στρατού, των ιρανικών δυνάμεων και της φιλοϊρανικής Χεζμπολάχ.

Το Ισραήλ σπάνια σχολιάζει τα πλήγματά του κατά της Συρίας, αλλά δηλώνει ότι δεν θα επιτρέψει στο Ιράν να επεκτείνει την επιρροή του στη Συρία

Ο πόλεμος στη Συρία που ξέσπασε από την καταστολή διαδηλώσεων υπέρ της δημοκρατίας, έχει στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 500.000 ανθρώπους, έχει καταστρέψει τις υποδομές της χώρας και έχει εκτοπίσει εκατομμύρια ανθρώπους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ