Ασταμάτητος ο Σαρλ Λεκλέρκ ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος-και- στο Grand Prix της Αυστραλίας , κατακτώντας την πρώτη θέση, μπροστά από τον Σέρχιο Πέρεθ (Red Bull), ενώ  στο βάθρο βρέθηκε και ο Τζορτζ Ράσελ (Mercedes), αφήνοντας πίσω του τον Λιούις Χάμιλτον.

Το Grand Prix της Αυστραλίας ολοκληρώθηκε πρόωρα σήμερα για τον παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1 Μαξ Φερστάπεν, καθώς το μονοθέσιο του οδηγού της Red Bull αντιμετώπισε πρόβλημα και εγκατέλειψε στον 39ο γύρο.
Ήταν ο δεύτερος μη τερματισμός της σεζόν για τον Φερστάπεν, έχοντας επίσης υποστεί ένα στον εναρκτήριο αγώνα στο Μπαχρέιν.

Επίσης ο 27χρονος οδηγός της Ferrari Κάρλος Σάινθ , χωρίς να φαίνεται να αντιμετωπίζει κάποιο μηχανικό πρόβλημα έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του, με αποτέλεσμα να κολλήσει στην αμμοπαγίδα και να εγκαταλείψει στον δεύτερο γύρο.
O Σάινθ ήταν δεύτερος στο Μπαχρέιν και τρίτος στην Τζέντα, στους δύο πρώτους αγώνες του νέου πρωταθλήματος.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ, έχοντας χάσει λόγω κορωνοϊού τα δύο πρώτα Grand Prix της σεζόν, δεν κατόρθωσε να ολοκληρώσει το τρίτο στην Αυστραλίας, αφού στον 23ο γύρο, ο Γερμανός πιλότος έχασε τον έλεγχο της Aston Martin, χτύπησε στις μπαριέρες και εγκατέλειψε.