Ο Νίκολας Κέιτζ, απάντησε στις ερωτήσεις που του έκαναν οι θαυμαστές του ώστε  να τον γνωρίσει το κοινό του  καλύτερα. Ο διάσημος ηθοποιός, συμμετείχε στο Reddit και έδωσε το ελεύθερο στον κόσμο να τον ρωτήσει ό,τι θέλει.

Η πρώτη ερώτηση που του τέθηκε είναι ποια ατάκα από ταινία τον ενοχλεί περισσότερο, όταν την ακούει από τους θαυμαστές του στο δρόμο.

«Δεν έχω πρόβλημα με καμία ατάκα. Χαίρομαι που το κοινό μου θυμάται τις ταινίες μου», είπε χαρακτηριστικά.

Σε άλλη ερώτηση, για το «ποιος είναι ο ρόλος των ονείρων του που δεν έχει υποδυθεί ακόμα», απάντησε: «Θα ήθελα να παίξω τον καπετάνιο Νέμο του Ιουλίου Βερν, γιατί μοιραζόμαστε την ίδια αγάπη για τον ωκεανό».

Όσο για την ταινία που βλέπει ξανά και ξανά και δεν την βαριέται ποτέ, εξήγησε ότι έχει δύο, το «Apocalypse Now» και το «Spirited Away».

Σε ερώτηση αν υπάρχει κάποιος σκηνοθέτης, με τον οποίο δεν έχει συνεργαστεί ακόμα, αλλά θα το ήθελε πολύ, ο Νίκολας Κέιτζ απάντησε: «Θα μου άρεσε πολύ να δουλέψω με τον Κρίστοφερ Νόλαν, τον Άρι Άστερ, τον Ρόμπερτ Έγκερ, αλλά και τον Σπάικ Λι».

Κάποιος από το κοινό του γνωστού ηθοποιού, του έκανε και πιο εξειδικευμένες ερωτήσεις: «Μια από τις πιο συναρπαστικές ερμηνείες σου για ‘μένα ήταν ως Big Daddy στο Kick-A–. Όταν ασχοληθήκατε με αυτόν τον ρόλο, ήταν ο Άνταμ Γουέστ η μεγαλύτερη έμπνευση για την περσόνα του υπερήρωα σας ή υπήρχαν άλλες πηγές από τις οποίες νιώθατε ότι αντλούσατε πιο πολλή έμπνευση;»

«Θα τα απέδιδα όλα στον Άνταμ Γουέστ», απάντησε ο Κέιτζ. «Μεγάλωσα παρακολουθώντας τον στις ταινίες του Batman της δεκαετίας του ’60 και είναι εκεί που αρχίζει και που τελειώνει ως Big Daddy. Συνάντησα τον Άνταμ Γουέστ μια φορά και του είπα “είδες ότι έβαλα τόσα στοιχεία σου στον ρόλο μου;”

«Ο Ίθαν Χοκ είπε ότι είσαι ο πρώτος ηθοποιός, μετά τον Μάρλον Μπράντο που έκανε κάτι νέο με την τέχνη της υποκριτικής. Καμιά σκέψη για αυτό;», ήταν μια ακόμη ενδιαφέρουσα ερώτηση για τον ηθοποιό.

Ο Κέιτζ τότε, του απάντησε: «Είναι πολύ ευγενικός ο Ίθαν να το λέει αυτό, όπως ίσως γνωρίζετε, έχω δουλέψει με τον Ίθαν στο Lord of War και πάντα με μαγεύει το ταλέντο του. Νομίζω ότι πολλές από τις επιλογές που έχω κάνει έχουν εμπνευστεί από αστέρες του κινηματογράφου από τη βωβή εποχή, καθώς και από την ερμηνεία του Kabuki και ορισμένοι από τους ηθοποιούς της Χρυσής Εποχής όπως ο Cagney. Οπότε δεν μπορώ να πω ότι έκανα κάτι νέο, γιατί αυτά τα στοιχεία είναι πάντα στο μυαλό μου».

Αστειευόμενος ένας θαυμαστής τον ρώτησε τέλος ποιο είναι αγαπημένο του σχήμα ζυμαρικών, ο Νίκολας Κέιτζ απάντησε: «Πήγα μια φορά σε ένα ιταλικό εστιατόριο στο Σαν Φρανσίσκο πριν από περίπου 25 χρόνια με τον Τσάρλι Σιν, επειδή είχαν ζυμαρικά με τετράγωνο σωλήνα και ήθελε πολύ να δοκιμάσει ζυμαρικά με τετράγωνο σωλήνα. Το αγάπησε τόσο πολύ που επιστρέψαμε την επόμενη μέρα για να το δοκιμάσουμε ξανά.»